Ndryshimet ne ligjin per Inspektoratin e Larte te Deklarimit dhe Verifikimit te Pasurive jane shoqeruar me debate te forta ne seancen maratone te Parlamentit
Mazhoranca ka argumentuar se Kushtetuta nuk i jep Presidentit te drejten qe te propozoje kandidaturat per kreun e ILDKP prandaj ndryshimet ligjore ia kane kaluar kete kompetence Kuvendit Ndersa ish-kryeministri Berisha tha se kreu i shtetit ushtron kompetenca qe ia jep edhe Kushtetuta edhe ligji Por debatet ne Parlament per ILDKP jane shoqeruar me akuza per korrupsion nga te dy kampet
Ish-Kryeministri Berisha shkembeu akuza edhe me deputetin socialist Koco Kokedhima Pas ndryshimeve ne projektligjin per ILDKP eshte shtuar pika se tashme pasurine duhet ta deklarojne edhe bashkejetuesi ose bashkejetuesja zyrtaret duhet te deklarojne te gjitha sendet dhe dhuratat me vlere mbi 300 mije leke dhe cdo zyrtar qe deklaron per here te pare pasurine nese ka me shume se 15 milione leke duhet ta depozitoje ne bankebr