brbrDivorci i Britanise nga Bashkimi Europian shkaktoi tronditje ne tregjet financiare Ne Britani paundi arriti nivelin me te ulet kundrejt dollarit qe nga viti 1985 Renie te tregjeve pati edhe ne Azi Por largimi nga BE nuk do te thote se Britania menjehere pushon se qeni anetare e unionit Ky proces do te kerkoje te pakten dy vjet por pasojat jane te pritshme Qeverise do ti duhet te negocioje te ardhmen e marredhenieve tregtare me BE Pika 50 e traktatit te Lisbones te vitit 2009 eshte ajo qe nenvizon procesin e largimit Me urgjente per Britanine do te jete prezantimi i rregulloreve te saj qe do te zevendesojne ato te BE dhe raportet tregtare me vendet e tjera qe me pare menaxhoheshin nga BE Nje marreveshje do te nevojitet per menyren sesi do te trajtohen punonjesit e BE studentet dhe persona te tjere qe jeton ne Britani por edhe per britaniket qe jetojne jashte saj Shkeputja do ti kushtoje vendit aksesin ne tregun e lire te perbashket evropian dhe do te duhen marreveshje te reja tregtare me vende te tjera Guvernatori i bankes se Anglise Marc Carney tha se bankat do te ndihmojne e bizneset do te monitoroje situaten dhe do te marre te gjitha masat per te mbeshtetur stabilitetin monetarbrbrbr