Transmetuar me 08012015 - 1544
Divorci i ben dem shendetit Kjo gje konfirmohet zyrtarisht nja nje studim i Universitetit te Arizona ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes sipas te cilit divorci mes bashkeshorteve mund te shkaktoje stres hipertension depresion dhe pagjumesi duke shtuar rrezikun per vdekje te parakohshmebr
br
Studiuesit monitoruan 138 persona te ndare ose te divorcuar per tete muaj me radhe duke zbuluar se rreziku kryesor pas divorcit ishte veshtiresia per te fjeturbr
br
Situata e stresit te vazhdueshem qe pason divorcin demton gjithashtu edhe sistemin kardioqarkullues Studiuesit thone se tentativat per te shpetuar martesen do te thote qe te tentohen te shmangen problemet shendetesorebr
br
Po ashtu u zbulua se shanset per te perfunduar ne divorc jane me te larta per ata partnere qe heqin dore nga perkujdeshjet dhe perkedhelise qysh pas muajve te marteses Nderkohe rezultoi se martesat me te lumtura ishin ato ku partneret tregoheshin romantike pavaresisht kalimit te viteveaynoaal


lang enUS

p idlastbrbr