Jo pak, por 166 zyrtare te larte te shtetit, u perzgjodhen dje per t'u hetuar imtesisht mbi pasurine e tyre te tundshme dhe te patundshme. Si dhe menyrat se si e kane siguruar ate. Inspektorati i Larte i Deklarimit dhe Kontrollit te Pasurive (ILDKP), hodhi dje shortin e pervitshem per perzgjedhjen e emrave te zyrtareve, qe do te kene fatin e keq, te hetohen te paret. Mes te perzgjedhurve, qe per here te pare u zgjodhen nga qytetaret e thjeshte, ishin prokurore, gjyqtare si dhe funksionare te doganave dhe tatim-taksave. Serish fatin per t'u hetuar te paret, nuk e kishte asnje nga anetaret e kabinetit qeveritar, apo drejtuesit e shtetit. Te vetmit qe u perzgjodhen nga politika, ishin disa deputete si Rajmonda Stefa, Erjon Brace, Arben Isaraj te PS dhe Vangjel Dule i PBDNJ por dhe zedhenesja e PD, Mehilli dhe keshilltarja e Berishes, Guxholli. Me pas, lista e gjate me 166 emra, te cilen gazeta "Koha Jone" e boton te plote, vijon me prokurore te rretheve te ndryshme. Mes tyre, ne skanerin hetimor te Inspektoratit do te kalojne prokurori i "Gerdecit", Sokol Stojani si dhe Erida Lamka, Tasim Puci, Mihallaq Bleta, Kasem Berberi, Petrit Vukaj apo Ermir Lelci e te tjere. Ne fjalen e tij, Inspektori i Pergjithshem i ILDKP, Adriatik Llalla, e cilesoi aktivitetin e djeshem dhe hedhjen e shortit, si menyren me te mire per te shnderruar urat aktuale te bashkepunimit ndermjet institucionit nga njera ane dhe publikut te gjere, medias e shoqerise civile nga ana tjeter, ne struktura solide, mbi te cilat duhet te kaloje kushdo qe merr mandatin nga populli dhe perfaqeson ate ne te gjitha nivelet e qeverisjes qendrore e vendore. Nga ana tjeter, Llalla deklaroi se ceshtja e Prokurorit te Durresit, te rikthyer tashme ne detyre, Arjan Ndoja, qe Inspektorati e paditi ne Prokurori, ka shkuar ne Gjykaten e Apelit. Llalla vleresoi se pritet pergjigja e ketij institucioni. Nderkohe vleresoi faktin, qe institucioni i vetem qe iu gjend ne krahe Inspektoratit ne kete akuze, ishte Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve, e cila e akuzoi dite me pare Ndojen, per evazion fiskal prej 20 milione lekesh. Nga ana tjeter, kryeinspektori u shpreh se dhe institucioni qe ai po drejton po heton kryetarin e baskise, Edi Rama. Ne respekt te ligjit, Lalla theksoi se ne ILDKP, ka mberritur nje kerkese nga avokati i konsumatoreve per verifikim te dhenies se lejeve nga kryetari i bashkise Rama. Kjo, pasi avokati i konsumatoreve vlereson se ato jepen ne konflikt interesi. Nje ceshtje kjo qe mund te verifikohet lehtesisht nga inspektorati. Por ky fakt, nuk ka lidhje me hetimin e ngritur nga Komisioni Hetimor ne Kuvend. Ndonese dhe mazhoranca, miratoi nje jave me pare ngritjen e grupit hetimor qe do te hetoje Ramen, per menyren e dhenies se lejeve te ndertimit, kjo nuk perkon me kontrollin qe paralelisht ka nisur Inspektorati. Kontrolli i ILDKP-se eshte kerkuar nga Avokati i Konsumatoreve.

Kush do te hetohet hollesisht

Agim Qejvanaj Kryetar Komunes Levan


Adriatik Mema Ministria e Mbrojtjes


Anastas Leka Avokati i Popullit, Keshilltar


Tanja Pipa D.P. Tatimeve, Specialist


Taulant Kondi Shef Komisariati


Gezim Keqi Kryetar i Komunes Thumane


Gjylnare Kacaniku Doganier


Ahmet Haxhiaj Zv/Drejtor i Pergjithshem i Policise


Erla Mehilli Zedhenese Shtypi


Alfred Gjini Inspektor Hetimi


Eris Llukacej D.P. Tatimeve


Ilia Seferi Kryetar i Bashkise Selenice


Arben Isaraj Deputet


Suzana Guxholli Keshilltar i Kryeministrit


Ilia Nasi D. P. Policise se Shtetit


Robert Kosta D.P. Doganave, Inspektor Kontrolli


Fatbardh Coniku Gjyqtar


Namir Gjoci Kryetar i Komunes Helmes


Vangjel Dule Deputet


Leonora Prifti D.P. Tatimeve, Specialist


Argjir Hoxha Sherbimi Informativ Shteteror


Erion Brace Deputet


Panajot Muka D.P. Tatimeve, Inspektor


Rajmonda Stefa Deputete


Ilir Kurti Ministria e Ekonomise, kryeinspektor


Lindita Hoxha Gjyqtar


Rexhep Shahu Ministria e Bujqesise, Zedhenes Shtypi


Ilirjan Beqiri Doganier


Gentian Medja Gjyqtar


Elton Kaco D.P. Tatimeve, Inspektor Hetimi


Refat Beqiri Kryetar i Komunes Sheze


Alfred Rrushaj Ministria e Ekonomise, Keshilltar


Doris Andoni Ministria e Puneve Publike, Drejtor i Strehimit


Zef Zymaj Ujesjelles-Kanalizime, Drejtor i Pergjithshem


Krisanthi Balliu D.P. Tatimeve, Inspektor Kontrolli


Sabri Alimadhi D.P. Tatimeve, Specialist


Erion Aliu D.P. Tatimeve, Inspektor Kontrolli


Skender Labinoti D.P. Doganave


Fatmir Shani Zyra Qendrore e Regjistrimit te Pasurive te Paluajtshme


Olger Baraku Drejtor i Laboratorit Kimik Doganor


Enton Dhimitri Gjyqtar


Erida Lamka Prokurore


Zihni Shahu Gjyqtar


Fedor Kallajxhi Ministria e Shendetesise, Drejtor


Arbena Ahmeti Gjyqtar


Fatbardha Hazizaj D.P. Tatimeve Inspektor Sektori i Menaxhimit te Borxhit


Pellumb Mance D.P. Tatimeve, Drejtor


Gezim Cera D.P. Tatimeve, Inspektor Kontrolli


Rexhep Karaj Gjyqtar


Foto Jano Kryetar Komunes Odrie


Man Muhameti D.P. Tatimeve, Drejtor


Tasim Puci Prokuror


Elsa Dobjani Gjykata Kushtetuese, Keshilltar


Ermal Dhoska D.P. Tatimeve, Inspektor Hetimi


Miranda Haxhia Kontrolli i Larte i Shtetit


Gezim Kaloci Doganier


Qemal Meta D.P. Tatimeve, Pergjegjes Sektori


Shemsi Prenci D.P. Policise se Shtetit


Saimir Boshnjaku D.P. Policise se Shtetit


Bujar Fezga Kryetar Komunes Dishnice


Eljan Hoxha Kancelar


Gavrosh Zela Ministria e Mjedisit Pyjeve


Maksim Capja D.P. Tatimeve, Inspektor Verifikimi


Fran Frrokaj Kryetar i Komunes Shenkoll


Nik Nika Kryetar Komunes Fierze


Hymet Spahiu D.P. Tatimeve, Pergjegjes


Jovan Cano D.P. Tatimeve, Drejtor


Spiro Muco D.P. Tatimeve, Inspektor


Fiqiri Ismaili Kryetar i Bashkise Vore


Tefta Cuci Banka e Shqiperise, Anetar i Keshillit Mbikeqyres


Klevis Milo Doganier


Altin Hoxha Doganier


Pandi Madhi Prokuroria e Pergjithshme, Sekretar i Pergjithshem


Azis Jata Ministria e Financave, Drejtor i Auditimit


Sashenka Ura D.P. Tatimeve, Inspektor


Roland Nano Permbarues Gjyqesor


Anastasi Shehu Gjyqtar


Vjollca Hatika Doganier


Pellumb Tare Gjyqtar


Ana Gorenca D.P. Doganave


Gentjan Hajdini Avokat Shteti


Pranvera Kastrati Ministria e Ekonomise, Drejtore


Ferdinand Dalipi Doganier


Flutra Skenderi Gjyqtare


Hivzi Bushati D.P. Policise se Shtetit, Komandant


Agim Pajo Doganier Kontrolli


Uran Kada Doganier


Justinian Zyka Kryetar i Komunes Cukalat


Shanin Pasha Prokuror


Ramis Sulaj D.P. Tatimeve, Inspektor


Lulzim Elezi Doganier


Mihallaq Bleta t Prokuror


Fatmir Toci RTSH, Anetar i Keshillit Drejtues


Sokol Sheti Ministria e Brendshme, Drejtor


Gezim Ylli Kryetar i Komunes Ishem


Antoneta Malja Agjencia Telegrafike Shqiptare, Drejtore


Kadri Skerja Avokat Shteti


Kasem Berberi Prokuror


Kujtim Ymeri Gjykata e Larte, Ndihmes ligjor


Klodian Bali Doganier


Rezar Veseli Keshilli i Ministrave, Jurist


Sokol Stojani Prokuror


Marjola Mataranga D.P. Tatimeve, Inspektor Mbledhjeje


Ilir Pecnikaj Ministria e Bujqesise, Ushqimit dhe Mbrojtjes


Eduard Ndreu Autoriteti Portual, Drejtor i Pergjithshem


Elfrida Zefi Prefekt


Eduard Topalli D.P. Tatimeve, Inspektor


Dhurata Haveri Gjyqtar-Anetar KLD


Genc Lufi Doganier Kontrollit Fizik


Andrea Nathanaili Keshilli Kombetar Radios dhe Televizionit


Xhemal Tahiri Agjensia Kombetare e Burimeve Natyrore, Drejtor


Ilirjan Vishka D.P. Tatimeve, Inspektor Kontrolli


Arben Nela Prokuror


Eduard Elezaj Enti Rregullator i Energjise, Drejtor


Benard Hamzai Doganier


Vasilika Papajani D.P. Tatimeve, Inspektor Vleresimi


Tufik Kurti Kryetar Dogane


Nazmie Pengili Gjyqtar


Adela Boci D.P. Tatimeve, Inspektor Vleresimi


Marin Bicoku Ministria e Puneve Publike, Drejtor


Almira Fshati Avokat Shteti


Merita Petushi Ministria e Bujqesise, Sekretar i Pergjithshem


Dashnor Nure Prokuror


Harris Murana Ministria e Shendetesise, Drejtor


Muje Bucpapaj Drejtor i Qendres Nderkombetare te Kultures


Petrit Vukaj Prokuror


Ermir Lelci Prokuror


Gentian Frangu Permbarues Gjyqesor


Eduart Xhelili Doganier


Eduard Dhimitri D.P. Tatimeve, Inspektor Kontrolli


Arber Misja D.P. Doganave


Mimoza Hado D.P. Tatimeve, Inspektor Vleresimi


Ermir Kollcinaku D.P. Tatimeve, Inspektor Verifikimi ne Terren


Gjergji Spaho D.P. Tatimeve, Inspektor Vleresimi


Antonela Hasa D.P. Tatimeve, Inspektor


Genci Kolonja D.P. Tatimeve, Inspektor Kontrolli


Rezar Bregu Ministria e Puneve te Jashtme Ambasador-Argjentine


Zeqir Ukaj Doganier i Antikontrabandes


Flora Jaku D.P. Tatimeve, Specialist Sektori


Franc Kola D.P. Tatimeve, Inspektor Kontrolli Tatim-Fitimi


Agim Nashi Enti Rregullator i Energjise, Drejtor


Asim Burgaj Zyra Qendrore e Regjistrimit te Pasurive


Besnik Ismailaj Doganier


Oltion Caku D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli


Saemira Hila Gjyqtare


Aristotel Samsuri Doganier


Jani Ropi D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli


Zena Lila Prokuror


Adem Zemzadja Permbarues Gjyqesor


Vitori Kristo Autoriteti i Konkurrences, Drejtor


Shpetim Skenderi D.P. Permbarimit, Kryetar


Lindita Milo Autoriteti i Konkurrences, Kryetar


Izet Salaj Keshilli i Larte i Drejtesise, Inspektor


Esheref Shehu Ministria e Puneve te Jashtme, Konsull Janine


Dhimiter Lara Gjyqtar


Altin Rrapaj Autoriteti i Komunikimeve Elektronike e Postare, Drejtor


Xhevat Hoxha Drejtoria e Trajtimit te Studenteve,Drejtor


Sokol Shkembi Doganier


Helidon Bushati Ministria e Ekonomise, Drejtor


Irfan Tarelli Ministria e Bujqesise, Drejtor


Gentjan Aliko Doganier


Gjergji Selala D.P. Tatimeve, Inspektor


Emanuela Aliaj D.P. Tatimeve, Inspektor


Merita Aleksi D.P. Tatimeve, Inspektor Vleresimi


Platon Zoto D.P. Permbarimit, Kryetar


Rozeta Qirja Prokurore