166 zyrtarëve të të gjitha niveleve do t’u hetohet pasuria me kontroll të plotë nga ana e ILDKP-së. Shpallen edhe emrat e 27 zyrtarëve që nuk e kanë vonuar depozitimin e deklaratave të pasurisë


Shaban SulçeInspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive ka organizuar dje hedhjen e shortit për përzgjedhjen e 4 për qind të subjekteve deklaruese, pra të 4142 zyrtarëve, pasuria e të cilëve do të kalojë në kontroll të plotë dhe të detajuar nga ky institucion. Procedura e shortit këtë vit mbartte në vetvete një risi, pasi përzgjedhja e subjekteve në short u krye nga vetë qytetarët, të cilët kishin mundësi të tërhiqnin mbi katër mijë zarfe me numra, që u korrespondonin të gjithë zyrtarëve që janë subjekte deklaruese në ILDKP. Në përfundim të procedurës, për të gjithë të pranishmit u publikua lista me 166 zyrtarët që do të kalojnë në kontroll të plotë. Shumë interesant ka qenë edhe rezultati i shortit të hedhur. Shorti ka “kursyer” hetimin e plotë të ministrave apo të deputetëve të maxhorancës, ndërkohë që deputetët, të cilëve do t’u kontrollohet plotësisht pasuria janë të opozitës dhe më saktësisht të Partisë Socialiste. Katër deputetë të Partisë Socialiste, përkatësisht Erion Braçe, Alfred Dalipi, Rajmonda Stefa dhe Arben Isaraj, janë përzgjedhur nga ky short, ndërkohë, deputeti i pestë i përzgjedhur ka qenë kryetar i PBDNJ-së, Vangjel Dule. Më pas lista vijon me zyrtarë dhe drejtues të të gjitha niveleve të administratës shtetërore.

Vonesat

Nga rakordimet që ka kryer Inspektorati i Lartë, rezulton se 27 subjekte nuk e kanë përmbushur afatin ligjor për dorëzimin në kohë të deklaratës së interesave private periodike/vjetore. Këta zyrtarë, në pjesën më të madhe, janë drejtues lokalë të zonave më periferike të Shqipërisë, ndërkohë që të gjithë zyrtarët e lartë dhe të mesëm të nivelit drejtues e kanë respektuar afatin ligjor. Por gjithashtu bie në sy edhe një numër i konsiderueshëm punonjësish të Drejtorisë së Tatimeve, të cilët kanë vonuar deklarimin e pasurisë së tyre. Sipas ligjit, të gjithë këta zyrtarë janë gjobitur në shumën e 25 mijë lekëve.Aktiviteti

Të gjitha këto të dhëna janë bërë dje të ditura nga Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive nëpërmjet aktivitetit “ILDKP, me dyer të hapura”, nismë e mbështetur nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar. Aktiviteti, i pari në llojin e tij për institucionet investiguese në Shqipëri, tërhoqi vëmendjen e dhjetëra qytetarëve, përfaqësues të organizatave joqeveritarë e medias, të cilët shprehën interes të lartë për funksionimin dhe aktivitetin e përditshëm të Inspektoratit të Lartë. Në fjalën e tij para të pranishmëve, inspektori i Përgjithshëm i ILDKP-së, Adriatik Llalla, e cilësoi aktivitetin si mënyrën më të mirë “për të shndërruar urat aktuale të bashkëpunimit ndërmjet institucionit nga njëra anë dhe publikut të gjerë, medias e shoqërisë civile nga ana tjetër, në struktura solide mbi të cilat duhet të kalojë kushdo që merr mandatin nga populli dhe përfaqëson atë në të gjitha nivelet e qeverisjes qendrore e vendore”.Lista e zyrtarëve, pasuria e të cilëve do t’i nënshtrohet kontrollit të plotë

AGIM QEJVANAJ Qarku Fier Kryetar i Komunës Levan Fier

ADRIATIK MEMA Ministria e Mbrojtjes Sekretar i Përgjithshëm Tiranë

ANASTAS LEKA Avokati i Popullit Këshilltar Tiranë

TANJA PIPA D.P. Tatimeve Specialist Vlerësimi Tiranë

TAULANT KONDI D.P. Policisë Shef Komisariati Vlorë

GËZIM KEQI Qarku Durrës Kryetar i Komunës Thumane Krujë

GJYLNARE KAÇANIKU D.P. Doganave Doganier Regjimesh Lezhë

AHMET HAXHIAJ D.P. Policisë Zv/Drejtor për Trajnimin Tiranë

ERLA MËHILLI Ministria e Transportit Zëdhënës Shtypi Tiranë

ALFRED GJINI D.P. Tatimeve Inspektor Hetimi Dibër

ERIS LLUKAÇEJ D.P. Tatimeve Specialist Shkodër

ILIA SEFERI Qarku Vlorë Kryetar i Bashkisë Selenicë Vlorë

ARBEN ISARAJ Kuvendi i Shqipërisë Deputet Tiranë

SUZANA GUXHOLLI Këshilli i Ministrave Këshilltar i Kryeministrit Tiranë

ILIA JORGJI D.P. Policisë së Shtetit Drejtor i Policisë së Qarkut Durrës

ROBERT KOSTA D.P. Doganave Inspektor Kontrolli Vlorë

FATBARDH ÇONIKU Gjykata Rrethit Gjyqtar Elbas.

NAMIR GJOCI Qarku Tiranë Kryetar i Komunës Helmes Kavajë

VANGJEL DULE Kuvendi i Shqipërisë Deputet Tiranë

LEONORA PRIFTI D.P. Tatimeve Specialist Fier

ARGJIR HOXHA SHISH Drejtor Berat

ERION BRAÇE Kuvendi i Shqipërisë Deputet Tiranë

PANAJOT MUKA D.P. Tatimeve Inspektor Gjirok.

RAJMONDA STEFA Kuvendi i Shqipërisë Deputet Tiranë

ILIR KURTI Ministria e Ekonomis Kryeinspektor Tiranë

LINDITA HOXHA Gjykata Apelit Gjyqtar Shkod.

REXHEP SHAHU Ministria e Bujqësisë Zëdhënës Shtypi Tiranë

ILIRJAN BEQIRI D.P. Doganave Doganier Gjirok.

GENTIAN MEDJA Gjykata Rrethit Gjyqtar Shkod.

ELTON KAÇO D.P. Tatimeve Inspektor Hetimi Korçë

REFAT BEQIRI Qarku Elbasan Kryetar i Komunës Shezë Peqin

ALFRED RRUSHAJ Ministria Ekonomisë Këshilltar Tiranë

DORIS ANDONI Ministria Transportit Drejtor i Strehimit Tiranë

ZEF ZYMAJ Ujësjellës-Kanalizime Drejtor i Përgjithshëm Kurbin

KRISANTHI BALLIU D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Tiranë

SABRI ALIMADHI D.P. Tatimeve Specialist Berat

ERION ALIU D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Tiranë

SKËNDER LABINOTI D.P. Doganave Doganier Pranimi Korçë

FATMIR SHANI ZQRPP Rregjistrues Krujë

OLGER BARAKU D.P. Doganave Drejtor i Laboratorit Kimik Tiranë

ENTON DHIMITRI Gjykata Rrethit Gjyqtar Gjirok.

ERIDA LAMKA Prokuroria e Rrethit Prokuror Elbas.

ZIHNI SHAHU Gjykata Rrethit Gjyqtar Elbas.

FEDOR KALLAJXHI Ministria Shëndetësis Drejtor i Drejtorise Spitalore Tiranë

ARBENA AHMETI Gjykata Rrethit Gjyqtar Lushnj

FATBARDHA HAZIZAJ D.P. Tatimeve Inspektor Fier

PËLLUMB MANÇE D.P. Tatimeve Drejtor Tiranë

GËZIM ÇERA D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Tiranë

REXHEP KARAJ Gjykata Rrethit Gjyqtar Mat

FOTO JANO Qarku Gjirokastër Kryetar Komuns Odrie Gjirok.

MAN MUHAMETI D.P. Tatimeve Drejtor Drejtore Tiranë

TASIM PUÇI Prokuroria e Rrethit Prokuror Berat

ELSA DOBJANI Gjykata Kushtetuese Këshilltar Tiranë

ERMAL DHOSKA D.P. Tatimeve Inspektor Hetimi Gjirok.

MIRANDA HAXHIA KLSH Kryekontrollor Tiranë

GËZIM KALOÇI D.P. Doganave Doganier Përmet

QEMAL META D.P. Tatimeve Përgjegjës Sektori Lushnj

SHEMSI PRENÇI D.P. Policisë Drejtor i Policisë së Qarkut Fier

SAIMIR BOSHNJAKU D.P. Policisë Drejtor i Drejtorisë Rajonale Tiranë

BUJAR FEZGA Qarku Gjirokastër Kryetar Komunës Dishnicë Përmet

ELJAN HOXHA Universiteti Kancelar Elbasa

GAVROSH ZELA Ministria e Mjedisit Drejtor Tiranë

MAKSIM CAPJA D.P. Tatimeve Inspektor Verifikimi Elbasa

FRAN FRROKAJ Qarku Lezhë Kryetar i Komunës Sh ënkoll Lezhë

NIK NIKA Qarku Shkodër Kryetar Komunës Fierzë Pukë

HYMET SPAHIU D.P. Tatimeve Përgjegjës Sektori Korçë

JOVAN CANO D.P. Tatimeve Drejtor Drejtorie Tiranë

SPIRO MUÇO D.P. Tatimeve Inspektor Gjirok.

FIQIRI ISMAILI Qarku Tiranë Kryetar i Bashkisë Vorë Tiranë

TEFTA ÇUÇI Banka e Shqipërisë Anëtar i Këshillit Mbikqyrës Tiranë

KLEVIS MILO D.P. Doganave Doganier Korçë

ALTIN HOXHA D.P. Doganave Doganier Korçë

PANDI MADHI Prokuroria e Përgjith Sekretar i Përgjithshëm Tiranë

AZIS JATA Ministria e Financave Drejtor i Auditimit Tiranë

SASHENKA URA D.P. Tatimeve Inspektor Durrës

ROLAND NANO D.P. Përmbarimit Përmbarues Gjyqësor Durrës

ANASTASI SHEHU Gjykata Rrethit Gjyqtar Krujë

VJOLLCA HATIKA D.P. Doganave Doganier Rregjimesh Tiranë

PËLLUMB TARE Gjykata Rrethit Gjyqtar Korçë

ANA GORENCA D.P. Doganave Drejtor i Kontrollit Tiranë

GENTJAN HAJDINI Avokatura e Shtetit Avokat Shteti Vlorë

PRANVERA KASTRATI Ministria Ekonomisee Drejtor Drejtorie Tiranë

FERDINAND DALIPI D.P. Doganave Doganier Rinas

FLUTURA SKENDERI Gjykata Apelit Gjyqtar Tiranë

HIVZI BUSHATI D.P. Policisë Shtetit Komandant FNSH Shkod

AGIM PAJO D.P. Doganave Doganier Kontrolli Vlorë

URAN KADA D.P. Doganave Doganier Tiranë

JUSTINIAN ZYKA Qarku Berat Kryetar i Komunës Cukalat Berat

SHAHIN PASHA Prokuroria e Rrethit Prokuror Tiranë

RAMIS SULAJ D.P. Tatimeve Inspektor Tiranë

LULZIM ELEZI D.P. Doganave Doganier Tiranë

MIHALLAQ BLETA Prokuroria e Rrethit Prokuror Lezhë

FATMIR TOÇI RTSH Anëtar i Këshillit Drejtues Tiranë

SOKOL SHETI Ministria Brendshme Drejtor i Drejtorisë Juridike Tiranë

GËZIM YLLI Qarku Durrës Kryetar i Komunës Ishëm Durrës

ANTONETA MALJA ATSH Drejtor i Përgjithshëm Tiranë

KADRI SKERJA Avokatura e Shtetit Avokat Shteti Tiranë

KASEM BERBERI Prokuroria Përgjithsh Prokuror Tiranë

KUJTIM YMERI Gjykata e Lartë Ndihmës ligjor Tiranë

KLODIAN BALI D.P. Doganave Doganier Durrës

REZAR VESELI Këshilli i Ministrave Jurist Departamenti Juridik Tiranë

SOKOL STOJANI Prokuroria Përgjithsh Prokuror Tiranë

MARJOLA MATARANGA D.P. Tatimeve Inspektor Mbledhjeje Tiranë

ILIR PECNIKAJ Ministria e Bujqësisë Zv/Drejtor i Institutit Tiranë

EDUARD NDREU Autoriteti Portual Drejtor i Përgjithshëm Durrës

ELFRIDA ZEFI Prefektura Korçë Prefekt Korçë

EDUARD TOPALLI D.P. Tatimeve Inspektor Korçë

DHURATA HAVERI Gjykata Apelit Gjyqtar-Anëtar KLD Tiranë

GENC LUFI D.P. Doganave Doganier Kontrollit Fizik Tiranë

ANDREA NATHANAILI KKRT Drejtor i Drejtorisë Tiranë

XHELAL TAHIRI Ministria Ekonomisë Drejtor Arkivës Teknike Tiranë

ILIRJAN VISHKA D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Tiranë

ARBEN NELA Prokuroria e Rrethit Prokuror Tiranë

EDUARD ELEZAJ ERE Drejtor Tiranë

BENARD HAMZAI D.P. Doganave Doganier Përmet

VASILIKA PAPAJANI D.P. Tatimeve Inspektor Vlerësimi Elbasa

TUFIK KURTI D.P. Doganave Kryetar Dogane Dibër

NAZMIE PENGILI Gjykata Rrethit Gjyqtar Krujë

ADELA BOÇI D.P. Tatimeve Inspektor Vlerësimi Tiranë

MARIN BIÇOKU Ministria Transportit Drejtor Tiranë

ALMIRA FSHATI Avokatura e Shtetit Avokat Shteti Tiranë

MERITA PETUSHI Ministria e Bujqësisë Sekretar i Përgjithshëm Tiranë

DASHNOR NURE Prokuroria e Rrethit Prokuror Korçë

HARRIS MURANA Ministria Shëndetësis Drejtor Drejtorie Tiranë

MUJË BUÇPAPAJ Ministria e Kulturës Drejtor i QNK-së Tiranë

PETRIT VUKAJ Prokuroria e Rrethit Prokuror Fier

ERMIR LELÇI Prokuroria e Rrethit Prokuror Shkod

GENTIAN FRANGU D.P. Përmbarimit Përmbarues Gjyqësor Mat

EDUART XHELILI D.P. Doganave Doganier Sarand

EDUART DHIMITRI D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Vlorë

ARBER MISJA D.P. Doganave Drejtor Drejtore Tiranë

MIMOZA HADO D.P. Tatimeve Inspektor Vlerësimi Tiranë

ERMIR KOLÇINAKU D.P. Tatimeve Inspektor Verifikimi Fier

GJERGJI SPAHO D.P. Tatimeve Inspektor Vleresimi Lushnj

ANTONELA HASA D.P. Tatimeve Inspektor Elbasa

GENCI KOLONJA D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Korçë

REZAR BREGU Ministria e Jashtme Ambasador-Argjentinë Tiranë

ZEQIR SHIQERUKAJ D.P. Doganave Doganier Tiranë

FLORA JAKU D.P. Tatimeve Specialist Sektori Lezhë

FRANC KOLA D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Tiranë

AGIM NASHI ERE Drejtor Liçensimi Tiranë

ASIM BURGAJ ZQRPP Rregjistrues M.Madhe

BESNIK ISMAILAJ D.P. Doganave Doganier Tiranë

OLTION CAKU D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Elbasa

SAEMIRA HILA Gjykata Rrethit Gjyqtar Lushnj

ARISTOTEL SAMSURI D.P. Doganave Doganier Korçë

JANI ROPI D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Korçë

ZENA LILA Prokuroria e Rrethit Prokuror Elbasa

ADEM ZEMZADJA D.P. Përmbarimit Përmbarues Gjyqësor Dibër

VITORI KRISTO Autoriteti Konkurencë Drejtor Drejtorie Tiranë

SHPËTIM SKENDERI D.P. Përmbarimit Kryetar Bulqiz

LINDITA MILO Autoriteti Konkurencë Kryetar Tiranë

IZET SALAJ KLD Inspektor Tiranë

ESHEREF SHEHU Ministria e Jashtme Konsull Janinë Tiranë

DHIMITER LARA Gjykata Apelit Gjyqtar Tiranë

ALTIN RRAPAJ AKEP Drejtor Drejtorie Tiranë

XHEVAT HOXHA Drejt Trajtimit Student Drejtor i Përgjithshëm Shkod

SOKOL SHKEMBI D.P. Doganave Doganier Korçë

HELIDON BUSHATI Ministria Ekonomisë Drejtor Drejtorie Tiranë

IRFAN TARELLI Ministria e Bujqësisë Drejtor Drejtorie Tiranë

GENTJAN ALIKO D.P. Doganave Doganier Gjirok.

GJERGJI SELALA D.P. Tatimeve Inspektor Tiranë

EMANUELA ALIAJ D.P. Tatimeve Inspektor Tiranë

MERITA ALEKSI D.P. Tatimeve Inspektor Vlerësimi Tiranë

PLATON ZOTO D.P. Përmbarimit Kryetar Përmet

ROZETA QIRJAQI Prokuroria e Apelit Prokuror Korçë

Lista e zyrtarëve të cilët kanë dorëzuar me vonesë deklaratat e pasurisëGjergj Ivanaj AKKP Drejtor Lezhë

Ismet Peca D.P. Tatimeve Përgjegjës Sektori Kukës

Hilmi Rama D.P. Tatimeve Përgjegjës Zyre Shkod

Jak Përpali D.P. Tatimeve Inspektor Tiranë

Gëzim Ukperaj D.P. Tatimeve Specialist vlerësimi Kukës

Shpend Goci D.P. Tatimeve Përgjegjës i Zyrës Kontrollit Tiranë

Elton Kaço D.P. Tatimeve Inspektor Hetimi Korçë

Hajdar Muçollari D.P. Tatimeve Inspektor Kontrolli Korçë

Shpëtim Guxholli D.P. Tatimeve Drejtor Drejtorie Korçë

Xhevat Hoxha Drejto Trajti Student Drejtor i Përgjithshëm Shkod

Nevruz Shehu Drejto Trajti Student Drejtor i Përgjithshëm Gjirok

Hamza Lleshi Qarku Dibër Kryetar i Komunës Kastriot Dibër

Ramazan Kaza Qarku Dibër Kryetar i Komunës Sllovë Dibër

Hakik Gjokola Qarku Dibër Kryetar i Komunës Lurë Dibër

Agim Xhaja Qarku Elbasan Kryetar Komune Përparim Peqin

Ardian Zeneli Qarku Elbasan Kryetar Komunës Stravaj Libraz

Neki Arapi Qarku Fier Kryetar Komunes Karbunar Lushnj

Pajtim Gllava Qarku Fier Kryetar i Komunës Ruzhdie Fier

Roshi Tollozhina Qarku Korçë Kryetar i Komunës Buçima Pograd

Feriz Hoxha Qarku Kukës Kryetar i Komunës Bytyç Tropoj

Rrok Rroku Qarku Lezhë Kryetar i Komunës Dajç Lezhë

Andi Marku Qarku Lezhë Kryetar i Komunës Kolsh Lezhë

Viktor Tushaj Qarku Lezhë Kryetar i Bashkisë Lezhë Lezhë

Gani Allushi Qarku Tiranë Kryetar Komunes Zall-Herr Tiranë

Luli Petanaj Qarku Vlorë Kryetar i Komunës Shushicë Vlorë

Pilo Toto Qarku Vlorë Kryetar i Komunës Brataj Vlorë

Viron Hyso Ujësjellës Drejtor i Përgjithshëm Vlorë30 Prill 2009