Studentt e Universitetit t Vlors jan prfshir pr t disatn her n grev, shkaqet e s cils ata nuk i kan t qarta, por kt her protagonistt e protests jan pedagogt. Studentt e ardhur nga rrethinat e Vlors, jan vendosur prpara faktit t kryer t protests, pr t ciln shum prej tyre nuk kishin iden e shkaqeve, ve faktit q ajo organizohej nga pedagogt.
Pedagogt kan hyr n grev pa afat, menjher pas nj e-mail t drguar nga rektroi Tanush Shaksa. Ata kan firmosur nj peticion t drejtuar Ministrit t Arsimit Myqerem Tafaj ku i krkohet promovimi i stafit pr dhnien e titujve akademik, hapja e programeve dhe degve t reja si dhe shtimi i auditorve. Sipas Zv/Rekortit Eustrat Zhupa greva do t zgjas deri n plotsimin e tre krkesave.
Eustrat Zhupa "Theksojm se protesta jon nuk ka karakter politik, por akademik. Pedagogt dhe studentt e Universitetit t Vlors krkojn t respektohet “autonomia dhe liria akademike” e parashikuar, ashtu si parashikohet shprehimisht n Ligjin e Arsimit t Lart. Ne nuk do lejojm q t cnohemi nga burokrat q nuk kan shkelur ndonjher n dyert e nj universiteti dhe q akoma mendojn se universitetet mund t prparojn me diktat."
Gjat dits s sotme n Universitetin e Vlors nuk sht zhvilluar asnj or msim, madje as edhe provimet q ishin n program.