Perdorimi i kartave bankareE enjte 21 Shkurt 2013 1713

Perdorimi i kartave bankareShqiptaret besniket tradicionale te mbajtjes se parave cash tashme jane kthyer ne perdorues te kartave bankare por transaksionet qe ata kryejne jane ne nivele te uleta Sipas te dhenave te bankes se Shqiperise ne perdorim jane gjithsej 11 milion karta debiti dhe kreditiPeshen me te medha e zene kartat e debitit ose ato ku terhiqen pagat me 656 mije te tilla Krahasuar me 2011 viti qe lame pas shenoi nje rritje te kartave ne total me 48 tregues ky i zgjerimit te numrit te konsumatoreve Sipas bankiereve ka nje shpjegim pse ka me shume karta debiti sesa krediti Po duke ju referuar te dhenave te bankes se Shqiperise edhe shitblerjet qe kryhen nepermjet kartave kane shenuar renie Nese ne 2011 mesatarja e transaksioneve per nje karte ishte 10 mije lek ne 2012 kjo vlere ra ne 7300 leke tregues ky edhe i krizes ekonomike Me nje karte debiti kryesisht qytetaret terheqin pagat ne bankomate pranoj numri i tyre eshte i larte Ndersa kartat e kreditit perdoren nga njerez me te ardhur te mesme ose te larta fakt ky i cili tregon per numrin e vogel te perdorimit te tyrebr
p