0
Largimi nga detyra nga ana e ministres se Mbrojtjes Mimi Kodheli te kunderadmiralit Kristaq Gerveni si perfaqesues ushtarak i Shqiperise ne NATO eshte perplasja e rradhes mes Ministrise se Mbrojtjes dhe institucionit te Presidentit pas asaj per reformen e forcave te armatosura
Ministrja mimi kodheli i ka kerkuar largimin nga detyra kunderadmiralit pasi sipas saj Gerveni ka mbajtur graden e gabuar ne uniforme ne nje takim te 170 shefave te Mbrojtjes nga vendet anetare te NATO-s
Edhe pse Presidenti i Republikes Bujar Nishani atribut ligjor i te cilit eshte emerimi ose shkarkimi i postit te kunderadmiralit ne fjale ka refuzuar shkarkimin e tij ministrja e Mbrojtjes Kodheli ka nxjerre nje urdher te jashteligjshem per largimin nga detyra te Gervenit Vete ushtaraku Gerveni ne nje leter drejtuar presidentit dhe qe eshte bere publike ne gazetan panorama nenvizon ate qe ne ligj shkruhet e zeze mbi te bardhe se shkarkimi apo emerimi i kunderadmiralit eshte atribut i presidentit dhe aspak i ministres se Mbrojtjes Po sipas Gervenit urdhri i ministres Kodheli eshte nxjerre ne kundershtim flagrant me ligjin per Pushtetet dhe Autoritetet e e Komandimit dhe te Drejtimit Strategjik te Forcave te Armatosura
Gerveni nenvizon se ai eshte caktuar ne kete detyre me dekret te presindentit dhe ministrja e Mbrojtjes e ka marre hapur kompetencen e presindetit duke shkelur ligjin Per kete arsyes thote ne letren e tij Gerveni drejtuar presidentit Nishani duke i kerkuar kreut te shtetit moslejimin e shkeljes flagrante te ligjeve ne fuqi
Ministrja Kodheli krahas urdherit per largimin nga detyera te Gervenit i ka propozuar presidentit qe ne vend te tij te emeroje keshilltarin e saj Arjan Zaimi nje gjenaral ne pension Presidenti i eshte pergjigjur se edhe Zaimi disa kohe me pare eshte akuzuar se ne nje eveniment zyrtar te Ministrise se Mbrojtjes ka mbajtur uniforme dhe grade qe nuk e ka
Kjo eshte hera e pare ne historine e Shqiperise qe dekreti i nje presidenti tentohet te rrezohet me nje urdher ministrorGerveni Kodheli kopetenca Nato Presidenti shkarkim