Ministri i Bujqesise Genc Ruli informoi Komitetin Nderministror te Emergjencave se situata hidrike paraqitet e renduar, ne shume zona te vendit, sidomos ate veriperendimore.

"Sapo dalim nga nje permbytje, perseri situata ne kete zone, sidomos ne Shkoder paraqitet e renduar. Ne Shkoder kemi 3600 hektare te permbytura", u shpreh Ruli.

Zona me e ekspozuar dhe qe rrezikon me shume mbetet serish ajo e Nenshkodres, ku edhe argjinaturat, ne nje pjese te mire te tyre jane te demtuara dhe ende te pariparuara nga permbytja e muajit te kaluar.

"Strukturat dhe sistemet e mbrojtjes ne zonen e rrezikuar jane demtuar qe ne janar", u shpreh Ruli.

Ruli siguroi banoret se strukturat e emergjences jane ne gatishmeri per te evakuar banoret, por edhe gjene e gjalle ne rast se kjo do jete e nevojshme.