Transmetuar me 03102016 - 2019
Perurohet ne Korce Muzeu i Mesjetes ku jane prezantuar 400 ikona pjesa me e madhe e te cilave prezantohen per here te pare per publikunbr
br
Kryeministri Edi Rama gjate fjales se tij en perurim tha se me ne fund trashegimia kulturore po mbrohet por edhe studiohet sipas tij ne kushte optimalebr
br
shte pjese e nje qasjeje te re jo per te rilindur trashegimine kulturore por per te rilindur respektin tone per te Gjirokastra dhe Berati kishin hyre ne listen e zeze te UNESCO-s dhe konsideroheshin si pasuri ne zhdukje Qeveria investoi para dhe dije dhe sot e verteta eshte qe Berati dhe Gjirokastra nuk jane me ne listen e zeze te UNESCO-s tha kryeministribr
br
Rama shtoi gjithashtu se jane disa pika kyce te trashegimise per te cilat po kerkohen bashkepunime te ndryshme per nderhyrjebr
br
Kryeministri mori si model suksesi edhe Muzeun Arkeologjik te Durresitbr
br
1800 objekte u lane ne meshire te fatit sot Muzeu eshte i celur dhe objektet jane restauruar plotesisht deklaroi Ramabr
br
Ne fjalen e saj ministrja e Kultures Mirela Kumbaro tha se nga 400 ikonat e ekspozuara ne kete Muze 250 shfaqen per here te pare per publikunbr
brlang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix