Të tjera FOTO

Tiranë, 11 Janar NOA - Zëvendëskryeministri
dhe Ministri i Punëve të Jashtme Ilir Meta mori pjesë sot në përurimin e hapjes
së Spitalit Universal Hospital Tirana si dhe zhvilloi një vizitë në ambientet
e reja të këtij investimi të përbashkët shqiptaro-turk.

Gjatë fjalës së tij të hapjes, z. Meta u
bashkua me urimin e Ambasadorit turk Hasan Aan që më e mira është që njeriu
të mos ketë nevojë të vijë në spitale, por spitalet janë pjesë e jetës, dhe më
e keqja është se ne kujtohemi për spitalet vetëm atëherë kur kemi nevojë për
ndihmën e tyre.Ndaj dua të theksoj, - vijoi z.Meta, - se jemi
shumë të lumtur që sot marrim pjesë në inaugurimin e një vepre me të vërtetë
për tu krenuar, sikurse është spitali Universal Hospital Tirana, i cili
është fryt i përbashkët i investimit turk dhe atij shqiptar.

Meta buri në dukje se bashkëpunimi midis dy
vendeve në fushën e mjekësisë dhe shëndetësisë ka qenë vërtetë shumë i çmuar
përgjatë këtyre dy dekadave.

Janë me mijëra e mijëra qytetarë shqiptarë të
cilët kanë përfituar shërbimin e mjekësisë turke ne Stamboll apo në Ankara, -
tha z.Meta.

Ai siguroi se bashkëpunimi midis dy qeverive
në këtë drejtim do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Kurse duke folur për spitalin e ri tha se ai është
i fjalës së fundit të shkencës dhe teknologjisë në fushën e mjekësisë, i cili
pa asnjë diskutim sjell teknologjinë më të avancuar të një vendi që ka bërë
progres të jashtëzakonshëm në këtë fushë.

Me këtë rast në mënyrë të veçantë ai falënderoi
Prof. Dr. Azmi Ofllogu i cili ka qenë nismëtar i këtij projekti kaq të
rëndësishëm, dhe dy kompanitë investuese, nga Shqipëria Deanda Sha të z. Gazmend
Demi dhe nga Turqia Ege Sallëk të përfaqësuar nga Dr. Ofllogu.

Meta konsideroi se ky investim i rëndësishëm
sot në vendin tonë nuk është i rastësishëm duke pohuar se Turqia është një nga
partnerët tanë kryesorë ekonomikë dhe tregtarë.

Ai vërejti se investimet turke po rriten me
shpejtësi në Shqipëri në të gjitha drejtimet, ashtu sikurse marrëdhëniet tona
politike janë të shkëlqyera, si gjithmonë.

Vetëm gjatë shtatë muajve të fundit,
Shqipërinë e ka vizituar Kryeministri i Turqisë z. Erdogan, Ministri i Jashtëm
z. Davutoglu, dhe vetëm pak javë më parë edhe Presidenti i Turqisë z. Abdullah
Gul.

Me këtë rast Meta shprehu vullnetin e qeverisë
për të mbështetur investimet e huaja, investimet turke në mënyrë të veçantë,
pasi besojmë se në këtë mënyrë japim një kontribut real për ti kthyer
marrëdhëniet e shkëlqyera tradicionale midis dy vendeve në një burim prosperiteti
për qytetarët tanë.

***

Në ceremoninë e sotme, veç z.Meta,
investitorëve dhe drejtuesve të spitalit të ri, merrnin pjesë ambasadori aktual
turk, dy ish-ministra të Shëndetësisë Turke, ish-kryeministri shqiptar Bashkim
Fino, ish-ministri i Pushtetit Vendor dhe deputet aktual i PS, Ben Blushi, etj.

***

Sektori shëndetësor shqiptar sapo ka hedhur
një hap të ri. Spitali jo-publik Universal Hospital Tirana tashmë sapo është
hapur duke sjellë metodat më të avancuara, trajtimet dhe teknologjinë më të
fundit në fushën e mjekësisë në Shqipëri.

Ambientet gjigante të Universal Hospital
Tirana janë themeluar mbi një sipërfaqe të mbyllur prej 19600 m2, me 120 dhoma
moderne për pacientët, 5 dhoma për ndërhyrje kirurgjikale, 2 dhoma lindjeje ,
etj.

Teknologjia e përdorur në këtë spital është jo
vetëm më e fundit për Shqipërinë, por edhe në Ballkan dhe Evropë, madje edhe në
SHBA.

Universal Hopspital Tirana është pjesë e
Universal Hospitals Group, një rrjet ky mjaft i gjerë i përbërë nga 110
spitale. Bashkë me këtë investim gjigant vjen në Shqipëri një standard i lartë.
Tashmë qytetarët shqiptarë mund të kujdesen për shëndetin në vendin e tyre.

Fushat në të cilat Universal Hospital Tirana
janë si më poshtë:

Departamenti i Mjekësisë Interne

Kardiologji

ORL (Oto-Rhino-Laryngology)

Pediatri

IVF Department (In Vitro Fertilisation=IVF)

Gjinekologji-Obstetrik

Sëmundjet Infektive

Dermatologji

Endokrinologji

Rheumatology

Fisioterapi

Hematologji

Nefrologji

Neurologji

Onkologji

Ortopedi

Urologji

Kirurgji e Përgjithshme

Neurokirurgji

Mjekësi Ligjore

Kardiokirurgji

Kirurgji Thorakale

Laborator Klinik

Radiologji

Kirurgji Plastike dhe Rikonstruktive

Stomatologji

Oftalmologji

Gastroenterologji

Endoskopi

Immunologji

Anesteszi

Mjekësi Nukleare

Patologji

Urgjencë

e.r/NOA