Pas uljes me sukses n Mars t aparatit Phoenix n Mars nga NASA, po bhen edhe prgatitjet e fundit pr t grmuar me an t robotit, gjatsia e t cilit sht rreth 2.5 metr. Drejtuesi i aparaturs, profesor n Univeristetin e Arizons, Pat Woida, deklaroi se pas provs me sukses t robotit, tashm duket se gjithka sht gati pr t grmuar. T dhnat tregojn se nga provat e parea, n siprfaqe ka lnd t ngrir q mund t jet akull ose krip. Specialistt e NASA-s, u shprehn se toka n Mars sht e shkrift dhe se nuk paraqet ndonj vshtirsi pr grmimet me robotin e drguar.

Tre vendet e prcaktuara pr grmim jan quajtur nga specialist, Aria baba, Arusha nn dhe Arushi foshnj.Materialet e grumbulluara nga Phoenix, pr katr dit me rradh do ti nsnhtrohen nj analize t detajuar. Kampionet e dheut q do t xirren, do t trahtohen n nj aparatur t posame me tmeperatur tepr t lart dhe do t tentohet q t grumbullohen gazrat e dala duke pretenduar kshtu pr gjetjen e gazrave t karbonit dhe hidrogjenit.