Komisioni Europian po mbshtet luftn ndaj korrupsionit n vendin ton, nprmjet zbatimit t nj projekti q kap vlern e 2,1 milion eurove. Ministri i Shtetit, Genc Pollo dhe Ambasadori i delegacionit t Bashkimit Europian n vendin ton, Helmut Lohan, kan drejtuar mbledhjen e radhs s komitetit q po implementon strategjin ndrsektoriale, q tenton parandalimin dhe luftimin e korruipsionit si dhe t nj qeverisjeje transparente. Projekti antikorrupsion i Kshillit Europian n Shqipri, ka nisur shtatorin e kaluar dhe prek fusha t tilla si gjyqsorin, shndetsin arsimin etj. Ekspertt europian po japin asistenc teknike, pr zbatimin me efikasitet t lufts ndaj korrupsionit dhe parandalimin e pastrimit t parave.