Kryeministri i Polonisë, Donald Tusk ka fituar votëbesimin e qeverisë së tij të re pasi paraqiti një program reformash të rrepta.Koalicioni i qendrës së djathtë i zotit Tusk, i përbërë Platforma Civile dhe partia agrare, mori 234 vota pro në dhomën e ulët të Parlamentit me 460 vende.

Muajin e kaluar zoti Tusk u bë lideri i parë polak që u rizgjodh që nga përfundimi i regjimit komunist. Ai kërkon të rrisë moshën e pensionit dhe të eleminojë taksat dhe përfitimet që vijnë nga pensioni.

Polonia ka qenë i vetmi vend anëtar i Bashkimit Evropian që shmangu recesionin dhe këtë vit ekonomia e saj është parashikuar të rritet me 4 për qind, kuota më e lartë mes 7 ekonomive kryesore të Unionit.

Por ambicjet e zotit Tusk, dikur president i Polonisë, nuk mbarojnë me kaq. Ai dëshiron të mbrojë vendin e tij nga kriza në zgjerim e eurozonës.

Ai tha se masat përfshijnë rritjen e moshës së pensionit në 67 vjec dhe përjashtimin e përfitimeve për pensionistët me profesionin e fermerit, minatorit, policit, zjarrfikësit dhe priftit, duke kursyer rreth 2.25 miliardë euro në vit.

Ai shpreson gjithashtu të reduktojë deficitin buxhetor në 1 për qind nga fundi i legjislaturës aktuale të vendit, mandati i të cilës përfundon në vitin 2015.
Facebook


if (window.ads_ad_block){ads_ad_block=ads_ad_block+1;}else{ads_ad_block=1;}
function showAdBlock_2136(ppc_ad_block_count)
{
title = document.title;
show_ads_id = 2136;
show_ads_url = "http://www.kosoftads.com/publisher-show-ads.php";
block_count=ppc_ad_block_count;
iframe_width=580;
iframe_height=115;
metainfo=document.getElementsByTagName('meta');
ref=document.referrer;
showContentAds(metainfo);
}
setTimeout("showAdBlock_2136("+ads_ad_block+")",1000*(ads_ad_block-1));


Lajmet kryesoreRama i mbyll dyert Metës


Kreu i PS: Vijmë në qeverisje me moral të ri
Rrugët, 70% ndërtohen me borxhe

Rrëshen-Kalimash, 5-10 euro kalimi

Analistët serbë: Jo pavarësisë së Veriut


Banda e policëve të rremë