Gjashtë inspektorë të policisë kufitare në Durrës janë arrestuar nga forcat e Shërbimit të Brendshëm nën akuzën e korrupsionit.


Në kuadër të operacionit të koduar “Kontrollori”, hetuesit kanë zbuluar se efektivët e portit, kundrejt ryshfetit, bënin të mundur kalimin e paligjshëm të personave me probleme, apo kategorisë së shtetasve që nuk u lejohet udhëtimi drejt zonës Shengen.


Në pranga përfunduan:  1. A.Gj., 53 vjeç, me detyrë Kontrollor në PKK Porti Durrës;

  2. G.B., 29 vjeç, me detyrë Kontrollore në PKK Porti Durrës;

  3. G.Ç., 51 vjeç, me detyrë Ndihmës Kontrollor në PKK Porti Durrës;

  4. D.D., 53 vjeçe, me detyrë Kontrollore në PKK Porti Durrës;

  5. D.Z., 50 vjeç, me detyrë Kontrollor në PKK Porti Durrës;

  6. J.K., 42 vjeçe, me detyrë Kontrollore në PKK Porti Durrës.


Sipas policisë, hetimet ndaj tyre kanë nisur vitin e shkuar.


“Gjatë ndjekjes së këtij procedimi janë aplikuar metodat speciale të hetimit, ku rezulton e provuar veprimtaria e kundraligjshme e këtyre punonjësve të policisë, të cilët, në këmbim të vlerave të ndryshme monetare, bënin të mundur kalimin e paligjshëm të personave me probleme, apo kategorisë së shtetasve që nuk u lejohet udhëtimi drejt zonës Shengen.


Gjatë kontrollit të ushtruar në kushtet e flagrancës, punonjësve të policisë iu sekuestruan në cilësinë e provës materiale sasi vlerash monetare në lek dhe euro, në vlerën 2.175 euro, që dyshohet se janë përfituar në mënyrë të kundraligjshme dhe korruptive gjatë ushtrimit të detyrës“, sqaron Policia e Shtetit.


Ata dyshohen për kryerjen e veprës penale Korrupsion pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike dhe “Shpërdorim detyre”. Hetimet për këtë ngjarje po vazhdojnë.