Porti i Shengjinit ka nisur zgjerimin e kapaciteteve ankoruese per mallrat dhe pasagjeret ndersa punimet qe po behen atje u inspektuan sot nga ministri i Transporteve Edmond Haxhinasto Ai ka folur per projektin e portit te ri te Shengjinit duke nenvizuar faktin se eshte e nevojshme arritja e ketij objektivi per te realizuar edhe ato sherbime qe sot nuk mundesohen ne portet shqiptare
Viziten e tij ne Shengjin ministri i Transporteve e shfrytezoi gjithashtu per te pare vendin ku do te ndertohet porti i ri si dhe per te diskutuar per mundesite qe ofron kjo porte detare jo vetem per veriun e vendit por edhe per Kosovenbr