Kabineti i riformatuar ne Portugali ka bere betimin pasi presidenti i vendit miratoi ndryshimet, perfshire emerimin e konservatorit Paulo Portas ne postin e zv/kryeministrit, i cili do te kordinoje politikat ekonomike dhe negocitat mes Lisbones dhe Trojkes.Qeveria e re, frut i riformatimit te miratuar nga presidenti Anibal Kavako Silva do te vazhdoje te drejtohet nga Pedro Passos Koelho i partise social demokrate.Qeveria e rifomatuar, duket si nje emergjence kombetare per te perballuar krizen, e cila nga pikepamja politike u iniciua ne fillim te korrikut nga vete Portas, kur dha doreheqjne nga posti i ministrit te jashtem.Qeveria konservatore nderkohe pervec krizes ekonomike, duhet te perballet dhe me opoziten socialiste qe kerkon zgjedhje te parakohshme.