Në prag të takimit Berisha-Rama, rikthehet edhe kandidati i vetëshpallur
për President, ish-lideri i së majtës Fatos Nano, i cili kërcënon me
lëvizje politike nëse nuk mbështetet nga Partia Socialiste për President.Permes nje njoftimi per shtyp behet me dije se Fatos Nano pati te shtunen takime intensive ne zyren e tij me ish-deputete, ish-drejtues qendrore dhe lokale te PS, si edhe me drejtues e aktiviste te shoqerise civile. Fatos Nano ka shpjeguar se veteofrimi i tij per President me se shumti ka synuar te piketakohet me Partine Socialiste dhe te mbeshtet nga kjo parti te cilen e ka drejtuar per 15 vjet.

“Ne keto takime Zgjedhja e presidentitRama: Të zgjedhim PresidentinBerisha: Rama do pazare
Berisha-Rama, takim natën
eshte folur edhe per ngurrimin e gjate te pakuptueshem dhe te paarsyeshem te Kryetarit te PS Edi Rama, per ta mbeshtetur politikisht dhe me firma kandidimin e Fatos Nanos per President”, thuhet ne njoftimin per shtyp.

Nder te tjera eshte diskutuar edhe per mundesine e moskandidimit te Fatos Nanos per shkak te mosmbeshtetjes nga Edi Rama. Ne nje rast te tille, nese Edi Rama nuk e mbeshtet, Fatos Nano njofton fillimin e pergatitjeve per nje levizje te re politike perfaqesuese dhe gjitheperfshirese. Pergatitjet per levizjen pritet te fillojne qe javen e ardhshme.