brbrPresidenti i Republikes Bujar Nishani priti sot ne nje takim te vecante Kryetarin e Kuvendit te Republikes se Kosoves Kadri Veseli i cili po zhvillon nje vizite zyrtare ne Republiken e Shqiperisebr
Presidenti Nishani pershendeti viziten e zotit Veseli dhe theksoi se marredheniet vellazerore dhe shume te vecanta mes dy shteteve duhet te forcohen e zgjerohen ne te gjitha fushat e bashkepunimit pasi ato jane thelbesore per te ardhmen e kombit shqiptar por edhe per stabilitetin dhe perparimin e rajonitbrbr
brbrKreu i Shtetit vleresoi dhe pershendeti te gjitha arritjet e deritanishme te Republikes se Kosoves dhe qytetareve te saj per ndertimin e shtetit te pavarur dhe funksional te Kosoves si dhe kontributin e rendesishem te dhene ne funksion te paqes sigurise dhe zhvillimit te rajonitbrbr
brbrPresidenti Nishani nenvizoi gjithashtu se shteti i Kosoves ka edhe detyrimet dhe pergjegjesite e tij ne aspektet nderkombetare duke filluar me definimin e kufijve me fqinjet dhe perkrahjen e fqinjeve ne proceset e integrimit euro-atlantik te tyrebrbr
brbrPresidenti Nishani e siguroi zotin Veseli per mbeshtetjen e pakursyer te institucioneve shqiptare per te mundesuar ne nje kohe sa me te shpejte te anetaresimit te Kosoves ne organizatat me te rendesishme nderkombetare dhe te avancimit te agjendes evropiane krahas vendeve te tjera te rajonitbrbr
brbrKreu i Shtetit e siguroi gjithashtu Kryeparlamentarin Veseli se Shqiperia dhe te gjitha institucionet e saj bazuar ne frymen dhe vizionin evropian e euroatlantik do te jete gjithnje ne krah te Kosoves ne rrugen e saj te zhvillimit dhe do ta mbeshtese pa asnje rezerve ne ruajtjen e pavaresise sovranitetit dhe integritetit shteterorbrbr
brbrKryetari i Kuvendit te Republikes se Kosoves zVeseli e falenderoi Presidentin Nishani per pritjen e ngrohte dhe vellazerore si dhe per perkrahjen e dhene per Kosoven dhe te gjithe shqiptaret ne rajonbrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br