Festat kremtohen mes miqsh

E me rastin e vitit të ri kinez Presidenti I Republikës së Shqipërisë Bujar Nishani priti të premten pasditë përfaqësues të trupit diploatik kinez në Shqipëri.

“Dy vendet tona, ndonëse me dimensione gjeografike shumë të ndryshme, kanë patur diçka të përbashkët. Gjatë dy dekadave të fundit kanë njohur një transformim dhe zhvillim të shpejtë. Dhe kështu, shpresoj se do të vazhdojnë edhe gjatë këtij Viti dhe më pas.

Në ditën e quajtur festativali i pranverës, pritja u vlerësua nga ambasadori kinez në vendin tonë

“Festa e pranveres eshte dita me festive per popullin kinez. Eshte dita kur çdo familje bashkohet. Ne falenderojme vecanerisht presidnetin Nishani per pritjen qe organizon ne presidence duke krijuar nje mundesi qe te gjithe kinezet ne Shqiperi dhe dashamiresit shqiptare per Kinen te kremtojne vitin e ri sipas kalendarit henor te Kines. Viti 2014 perkon me 65 vjetorin e themelimit te marredhenieve diplomatike mes dy vendeve” tha ambasadori kinez Ye Hao.