TIRANE- Kuvendi i Shqiperise nis sot zyrtarisht punen per procedurat e zgjedhjes se Presidentit te ri te vendit.


Paraditen e sotme ka nisur mbledhja e Konferences se Kryetareve.


Ne nje deklarate per mediat, Kuvendi ka bere me dije se Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli bazuar në nenet 87 dhe 88 të Kushtetutës të Republikës së Shqipërisë dhe nenit 109 të Rregullores së Kuvendit, thërret Konferencën e Kryetarëve.


Nenet e cituara te Kushtetutes jane pikerish ato qe kane te bejne me procedurat per zgjedhjen e kreut te ri te shtetit.