Aktiviteti i kompanive mineral-nxjerrse n zonn e Bulqizs do t monitorhet rreptsisht nga nj task forc e Ministris s Ekonomis, Tatimorve, Policis dhe Pushtetit Vendor. Neglizhenca me rregullat e siguris teknike n galerit e kromit n Bulqiz, ka qen shpesh her fatale pr jetn e minatorve. Ministri Prifti tha se sht gati nj plan veprimi pr t garantuar sigurin n minierat e Bulqizs, ku mendohet se punojn edhe minoren.

Prifti "Kto dit do t firmoset nj plan veprimi i prbashkt i METE, i Ministris s Brendshme dhe i disa instancave t tjera t shtetit pr t forcuar ligjshmrin n Bulqiz, pr t forcuar dhe garantuar sigurin n pun, shndetin e njerzve."

Deklaratat u bn gjat inagurimit t godins s re t Repartit t Inspektim - Shptim Miniera, personeli, i t cilit kreu edhe demostrime t aksioneve pr shptimin e jets s minatorve n raste avarish.