Nje prift i kishes anglikane ne Uganda, i njohur per urrejtjen e tij ndaj homoseksualeve shfaqi nje video porno ne kishen ku predikonte per t’u treguar besimtareve “perversitetin e tyre”.

Kleriku i larte po predikonte fjalen e Zotit ne kishen e Kampalas. Ai njihet edhe per deklaratet e tij te mepareshme kunder homoseksualeve si dhe per mbeshtetjen e fuqishme qe po jep per aplikimin e nje ligji i cili denon me vdekje te gjithe personat qe kryejne marredhenie homoseksuale.

Uganda njihet si nje nder shtetet me ligjet me te rrepta kunder homoseksualitetit ne Afrike, vecanerisht ligjet anti-gay, por me gjithe ashpersine e tyre ato mbeten shume pak te aplikuara ne vend.