Në Serbi pritet ekstradimi i Ratko Mladic, ndërsa janë nisur autokolonat e para drejt aeroportit.


Sipas agjencisë B92, Ratko Mlladic, ish gjenerali serb i Bosnjes i kërkuar nga Gjykata e Hagës për krime lufte dhe genocid gjatë luftës në Bosnje, është në autokolonë.

 


Ai u arrestua dite me pare, ndërsa këtë lajm e konfirmoi dhe presidenti serb Boris Tadic, ndërsa citoi: “Arrestuam Ratko Mlladic. Mbyllëm një kapitull të fortë që na afron më shumë me BE.”