E gjitha situata dhe veshtiresite vertiten rreth privatizimit te klubit "Tirana" ne rastin korrekt, por diskutimi behet per privatizimin e te gjitha klubeve ne pergjithesi. Refik Halili deklaron se privatizimi i klubeve eshte me mjaft rendesi per te ardhmen e futbollit. Sipas tij, privatizimi duhet te kishte perfunduar si proces, pasi sponsoret jane te paqarte dhe nuk mund te investojne ne te ardhmen, ne rast se nuk do te vijohet me pasiguri te tilla. Mes sponsoreve qe investojne per ekipet tona te futbollit, donatoret e Tiranes investojne afri 1 milione dollare ne vit. Te ardhurat nga sukseset kombetare dhe nderkombetare kane krijuar nje fond shtese, qe sherben ne raste te veshtira per klubin.