Nje vleresim para ndertimit te projektit TAP krijon mundesine e perzgjedhjes se alternatives me te mire nga pikpamja mjedisore dhe ekonomike.

Ky eshte mendimi i perfaqesuesve te komapanise British Petroleum te cilet u priten ne nje takim nga Ministri i Mjedisit Fatmir Mediu.

Kompania angleze shprehu gadishmerine per te bashkepunuar me Shqiperine me qellim permbushjen e standarteve nderkombetare per mbrotjen e mjedisit.

Ministri Mediu, informoi perfaqesuesit e British Petrolium se Shqiperia e sheh projektin TAP, si nje nder projektet me ambicioze. Nderkohe qe i beri te ditur se eshte bere kujdes.

qe ky projekt te shmang demtimin e zonave te mbrojtura dhe zonave te tjera me vlera per biodiversitetin dhe natyren.