Deklarata e kryeministrit se afati i kerkesave per njohjen e ronave do te shtyhet deri me tetor 2009 dhe kompenimi deri me 2014, ish-ponaret i gjykojne si demagogji, per ti mbushur mendjen Evropes se keto ceshtje do te zgjidhen.