Transmetuar me 25042016 - 1031
Trupi i njeriut eshte i ndare ne zona te ndryshme dhe shfaqja e pucrrave ne cdo zone lidhet me semundje apo probleme te ndryshme shendetesorebr
br
Zona 1 Hormonetbr
br
Zona 1 eshte per mjekren dhe qafen Aknet ne kete zone paralajmerojne se keni shume stres probleme me gjendra ne veshka apo keni konsumuar shume pije freskuesebr
br
Zona 2 dhe 3 Nivele te larta te stresitbr
br
Zona 2 gjendet te shpatullat Nese keni akne ne kete zone do te thote se keni probleme me stres Prandaj merrni fryme thelle dhe shijojeni jeten me shumebr
br
Zona 4 Gjoksibr
br
Zona kater eshte zona te gjoksi Aknet ne kete zone shkaktohen kur konsumoni vazhdimisht ushqim te pashendetshem apo kur vuani nga tretja e keqe Provoni te hani ushqime organike me shpeshbr
br
Zona 5 dhe 6 Mungese e vitaminavebr
br
Aknet ne kete zone paralajmerojne se keni mungese te vitaminave Prandaj provoni te shtoni me shume fruta dhe perime ne dieten tuajbr
br
Zona 7 Sheqeri ne gjakbr
br
Zona 7 eshte barku dhe paralajmeron nivele te larta te sheqerit ne gjak Shmangni konsumimin e sheqerit dhe bukes mirepo konsumoni me shume fruta dhe perimebr
br
Zona 8 Higjiena personale apo semundjet qe transmetohen seksualishtbr
br
Higjiena e dobet mund te jete shkaktari i akneve ne kete zone mirepo shfaqja e akneve ne kete zone mund te jete edhe simptome e semundjeve seksualisht te transmetueshmebr
br
Zona 9 dhe 10 Alergjite apo problemet e lekurebrS
br
Aknet ne ije paralajmerojne alergji ndaj artikujve kozmetik apo detergjenteve te ndryshem Aknet ne pjesen e poshtme te kembeve shfaqen kur i hiqni qimetbr
br
Zona 11 dhe 12 Tretja apo sistemi nervorbr
br
Zona 11 dhe 12 gjenden ne shpine Nese keni akne ne kete zone do te thote se jeni duke konsumuar shume kalori Gjithashtu mund te jete shenje qe nuk jeni duke fjetur mjaftueshem dhe jeni shume te ngarkuar psikologjikisht shkruan Telegrafibr
br
Zona 13 dhe 14 Tretjabr
br
Aknet ne vithe mund te shkaktohen si pasoje e rrobave te ngushta te cilat e bllokojne ajrosjen Ne kete rast djersitja dhe bakteret mbesin ne lekure dhe shkaktojne acarim te lekures

lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix