Tiranë, 10 Maj 2010 NOA/ Blerina Ahmetaj - Shqipëria
renditet ndër vendet e para në rajon me një numër të madh të fëmijëve që punojnë
nën moshën 16 vjeç. Sipas të dhënave të Organizatës ndërkombëtare të Punës,
rreth 5 mijë fëmijë detyrohen të punojnë në kundërshtim me kodin e punës dhe
ligjin për të drejtat e fëmijëve.Koordinatorja e projektit të ILO-s në Tiranë,
Etleva Vertopi i tha sot agjencisë NOA se shifrat që raportohen për Shqipërinë, tregojnë se ligjet nuk zbatohen dhe kjo është
përgjegjësi e qeverisë.Ne kemi ligje shumë të mira por problemi qëndron
tek zbatimi i tyre. Fakti që ka shifra të fëmijëve të punësuar, tregon se
ligjet nuk zbatohen. Ndaj mendojmë se puna e qeverisë nuk ka mbaruar ende në këtë
drejtim, - theksoi Vertopi.

Për të pasur të dhëna sa më të sakta mbi
fenomenin e punës së fëmijëve, organizata ndërkombëtare e Punës ka nisur një
studim në rang vendi në bashkëpunim me INSTAT.Koordinatorja e projektit, Vertopi, thotë se
mbledhja e të dhënave ka nisur që në datën 1 maj dhe pritet të përfundojë më 27
maj.Gjatë kësaj periudhe do të intervistohen 8600
familje, brenda të cilëve anëtarë të moshës mbi 5 vjeç.Në të gjithë botën renditen rreth 215 milionë
fëmijë që punojnë nën moshën e përcaktuar në ligj. Organizata ndërkombëtare e
punës thotë se grupmoshat më të prekura janë 14 deri në 16 vjeç, moshë e cila
dhe shfrytëzohet më shumë nga punëdhënësit pasi punon me orë të zgjatura dhe
paguhet më pak se të rriturit.Në Shqipëri, zyra e organizatës ndërkombëtare
të punës përmes programi kombëtar "Mbi eliminimin e punës së
fëmijëve", ka arritur të krijojë një sistem që ka mundësuar tërheqjen nga
puna të 700 fëmijëve, nga Tirana, Shkodra, Elbasani, Korça dhe Berati, të
vlerësuara si qytetet me problematikën më të madhe.

b.a/r.n/NOA

\n

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

var _JOOMLACOMMENT_MSG_DELETE = "Are you sure you want to delete this comment?"; var _JOOMLACOMMENT_MSG_DELETEALL = "Are you sure you want to delete all comments?"; var _JOOMLACOMMENT_WRITECOMMENT = "Shkruaj nje koment"; var _JOOMLACOMMENT_SENDFORM = "Posto"; var _JOOMLACOMMENT_EDITCOMMENT = "Edit comment"; var _JOOMLACOMMENT_EDIT = "Edit"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE = "Ju lutemi shkruani ne hapesiren e komentit"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE_CAPTCHA = "Ju lutemi shkruani kodin anti-spam qe shihni ne imazh"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE_CAPTCHA_FAILED = "Kodi anti-spam u shkrua gabim. Ju lutemi shkruani kodin anti-spam qe shihni ne imazh"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE_EMAIL = "To be notified, please enter your email"; var _JOOMLACOMMENT_ANONYMOUS = "Anonymous"; var _JOOMLACOMMENT_BEFORE_APPROVAL = "Your comment has been queued for moderation by site administrators and will be published after approval."; var _JOOMLACOMMENT_REQUEST_ERROR = "Request failed"; var _JOOMLACOMMENT_MSG_NEEDREFRESH = "";jQuery.noConflict();

Komente
Shto komentin tendjQuery(document).ready(function(){
jQuery("a.JOSCJQstretchertoogleFORM").click( function(){
jQuery("#JOSCJQstretcherFORM").slideToggle(500);
return false;
} );
});


Shkruaj nje koment
Emri:


Email: (jo i detyruar)
Titulli:

Ju lutemi shkruani kodin anti-spam qe shihni ne imazh


function JOSC_afterAjaxResponse(action) {
switch(action) {
case 'show':
case 'response_reply':
case 'response_edit':
case 'response_quote':
jQuery("#JOSCJQstretcherFORM").slideDown();
return 0;
break;

case 'hide':
case 'response_editpost':
case 'response_posted':
case 'response_approval':
jQuery("#JOSCJQstretcherFORM").slideUp("fast");
return 0;
break;
default:
return 0;
}
}
if (window.document.URL.indexOf("#CommentForm")