Qendra Kombetare e Regjistrimit ka bere perseri nje deklarate publike lidhur me akuzat per manipulim te opozites. Drejtori i kesaj qendre Tomi Kola, por edhe Drejtori i Regjistrit Tregtar Elektronik Kombetar, Rajmond Cimi, shpjeguan se askush ne kete institucion nuk ka mundesi qe te nderhyje ne te dhenat e regjistruara, ka sipas tyre, rrezon plotesisht edhe akuzat e Partise Socialiste.

“Qendra KOmbtare e Regjistrimit nuk ka asnj mundsi pr manipulime.
Vepron mbi bazn e vetdeklarimit, prfaqsuar nga krkesa personale e
individit apo prfaqsuesit t kompanis dhe njkohsisht me nj system
elektronik i cili sht totalisht i pacnueshm” thot drejtori I
QKR-s, Tom Kola.“QKR operon vetm mbi bazn e sistemit elektronik t saj. Ky system
sht projektuar dhe konfiguruar nga donator si USAID t cilt
prfaqsojn dhe mishrojn standartet m t larta antikorruptive t
cilat materializohen n nj system elektronik t paprekshm, pr
rrjedhoj t pamanipulueshm. QKR gzon statusin e user-it ose
prdoruesit dhe jo t programuesit q mund t krijonte ndoshta terrenin
pr hyrjen n system. Me statusin e prdoruesit ne nuk i fusim dot duart
n system” sqaron Rajmond Cimi, drejtor I Rregjistrit Tregtar
Elektronik Kombtar.