Në Berat ka përfunduar numërimi i 16 kutive nga 305 të tilla dhe nga shifrat e deritanishme Partia Socialiste është kryesuese me 50.11% të votave.


PD vjen e dyta me 24.25% të votave. LSI renditet e treta me 23.91% të votave.


Në Berat ndahen 7 mandate deputetësh dhe në bazë këtyre rezultateve, projeksioni për ndarjen e mandateve është ky: PS 4 mandate; PD 2 mandate; LSI 1 mandat;


26 qershor 2017 (gazeta-Shqip.com)