xhamiaTiranë- Pas protestave të pak ditëve më parë për mosndërtimin e xhamisë së Namazgjasë pranë selisë së Kuvendit, ambientalistët sot kanë kundërshtur edh evendimin për ndërtimin e një qnedre tregtare pranë saj.


Sazan Guri ka deklaruar se vendimi për këto ndërtime duhet të rishihet, pais po dëmtohen ndjeshëm hapësirat e gjelbërta të kryeqytetit.


Më teaj Guri ka thënë se ambientalistët e shohin të papranueshme ndërtimin e një xhamie në këtë zonë, ndërsa kanë bërë thirrje që ky objekt të ngrihet parapa Pallatit të kulturës ose tek bulevardi i ri. Përmes nëj peticioni drejtuar krerëve të insitucioneve ambientalistë, studentë dhe akademikë kërkojnë ndërprerjen e punimeve në sheshin e Namazgjasë.