brbrPasditen e sotme qeveria ka miratuar nje prej akteve me te rendesishme financiare te te gjithe vitit Mbledhja e cila eshte zhvilluar jashte radhe ka pasur ne fokus miratimin e projekt-buxhetit per vitin 2015 dhe paketen fiskale Buxheti per vitin e ardhshem eshte parashikuar te jete me i madhi i te gjithe viteve dhe kap vleren e 470 miliard leke ose 47 miliard dollare br
Ne prioritetet e vendosura ne kete buxhet qeveria ka listuar ne krye uljen e borxhit publik nga 71 e prodhimit te brendshem bruto ne 655br
Por pavaresisht ketij fakti qeveria nuk do te ndryshoje peshen qe do ti jape investimeve publikebr
Ato do te jene 5 e prodhimit kombetar dhe 100 milion dollare me shume se nje vit me parebr
Ndersa sektoret kyc do te jene arsimi shendetesia energjia dhe bujqesiabr
Pas miratimi ne qeveri projekt-buxheti do ti dorezohet parlamentit te henen ne mengjesbrbr
br