Qeveria miratoi sot vendimin “Pr miratimin e kalimit t pronsis s disa parcelave ndrtimore n favor t poseduesve t objekteve informale”.

Objektet informale t trajtuara n kt vendim jan ngritur pjesrisht n troje pron shtetrore dhe pjesrisht n territore t paprfshir n sistemin e regjistrimit t pasurive t paluajtshme.

Gjithashtu, nj tjetr kategori pasurish q trajtohen n kt vendim jan shtesat (ansore) informale n ndrtime me leje. Pr kt kategori ndrtimesh, autoritetet e prcaktuara nga ligji, ALUIZNI dhe Njsit e Qeverisjes Vendore (n vijim NjQV) kan kryer t gjitha procedurat tekniko – ligjore, pr prditsimin dhe plotsimin e dosjeve t legalizimit, pr secilin objekt dhe kan prfunduar procedurat kualifikuese pr legalizim t tyre. Pr 7516 parcelat e objekteve informale, procedurat jan kryer nga ALUIZNI, n prputhje me kriteret ligjore, procedurat e prditsimit n terren dhe kualifikimi pr legalizimin.