Kete vit sektori i bujqesise do te perfitoje 1 miliardw e 115 milione leke me shume se 2013-ta ndersa ministria e Bujqesise ka prezantuar perpara fermereve skemat e reja te perftimit financiar Keshtu pervec subvencionimit per deget e agrobiznesit blegtorise dhe bletarise eshte menduar qe fondet me te medha te shkojne per ato grupe fermeresh te cilet bashkepunojne me njeri-tjetrin dhe kane projekte te cilat japin me shume prodhim
Keshtu fondet per pikat e grumbullimit dhe magazinimit rriten nga 5 ne 7 milione leke nderkohe qe rritet edhe baza e kreditimit per kete sektor Kryeministri Rama tha se gjate viteve ne vijim kontributi i buxhetit per kete sektor do te jete me i madh nderkohe qe kryesorja per kete vit eshte zhdukja e korrupsionit qe ekzistonte ne shperndarjen e parave per fermeret
Kontributi rritet edhe per pjesen e blegtorise bletarise dhe vreshtarise Te gjithe ata qe duan te perfitojne nga keto fonde duhet te aplikojne formularin qe ndodhet ne faqen e ministrise se Bujqesise
Postime te ngjashmeEkspertet keshilla per rritje te ekonomisebrEkonomistet jane ne nje mendje kur thone se pas rrMarshimi i kancerit semundja me rritjen me te lartebrSemundjet kancerogjene ne Shqiperi zene vendin e pEdi Rama sqaron Radiken dhe tatimetbrKryeministri Edi Rama ka zgjedhur foltoren e KuvenDurres marreveshje per UjesjellesinbrBanka Boterore do te financoje 853 milione dollarEdi Rama Falen gjobat nga 1 marsi 2013brPavaresisht se qeveria nuk eshte kunder dhenies seZemanta