brbrNe nje kohe kur kercenimi nga terrorizmi pas sulmeve te Parisit eshte shnderruar ne kryeteme te vendeve te Bashkimit Europian edhe Shqiperia nuk mbetet pas Per te diskutuar per kete teme ne Shqiperi mberriti Presidenti i Keshillit Europian Donald Tusk i cili zhvilloi nje takim 45 minutesh me kreun e qeverise Edi Rama Pas takimit shefi i ekzekutivit theksoi se Shqiperia qendron perkrah aleateve ne luften kunder terrorizmit Por nenvizoi se nuk ka vend per panikbrbr
brbrBesoj se terroristet nuk do te na frikesojne sepse liria dhe solidariteti yne jane shume me teper te forta sesa terrori dhe frika eshte detyre politike e jona per te qene bashkerisht kunder kesaj sfide dramatike Sot askush nuk eshte vetembrbr
brbrKriza e refugjateve ishte pjese e bisedes mes shefit te ekzekutivit shqiptar dhe zyrtarit te larte europianbrbr
brbrVendet e Ballkanit Perendimor dhe e gjithe Europa po perballen me fluksin e refugjateve Vleresojme gatishmerine e Shqiperise per te kontribuar ne menaxhimin e krises se refugjateve Shqiperia eshte partner i besueshem i Bashkimit Europian ne kete situate vendet e BE-se jane duke monitoruar dhe kontrolluar kufijtebrbr
brbrDuke theksuar se Bashkimi Europian mbeshtet integrimi europian te Shqiperise Tusk theksoi rendesine e bashkepunimit nderpartiak per reformen ne drejtesibrbr
brbrNe e kuptojme qe vendet e rajonit kane nevoje per mbeshtetje ne procesin e integrimit europain Ne takimin me kryeministrin afirmuam angazhimin e perbashket per procesin e integrimit te Shqiperise ne BE Progresraporti tregon progres te qendrueshem te Shqiperise dhe kjo eshte shume e rendesishme Rame dakord per rendesine e mbeshtetjes nderpartiake te reformave te rendesishme sidomos ate ne sistemin e drejtesise e cila duhet te forcoje pavaresine llogaridhenien efikasitetin dhe profesionalizmin e sistemitbrbr
brbrNdersa kryeministri Rama nenvizoi angazhimin e qeverise per plotesimin e detyrimeve Vizita disaoreshe e Presidentit te Keshillit Europian Donald Tusk ne Shqiperi eshte pjese e nje turi rajonal qe po zhvillon gjate kesaj fundjavebrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br