Kryeministri Edi Rama po merr pjesë në Samitin e 17-të të Frankofonisë, që po mbahet në Erevan të Armenisë, nga 11-12 tetor 2018.


Në kuadër të punimeve të samitit, kryeministri Rama u takua me presidentin e Francës, Emannuel Macron dhe atë të Kosovës, Hashim Thaçi.


Samiti i krerëve të shteteve dhe qeverive është instanca më e lartë e Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë, ku Republika e Kosovës është anëtare vëzhguese që nga viti 2014.


Organizata Ndërkombëtare e Frankofonisë është themeluar në vitin 1970, ndërsa ajo përbëhet prej 84 shteteve dhe Qeverive (nga të cilat 58 shtete anëtare dhe 26 me status vëzhgues), të cilat bashkë paraqesin një të tretën e shteteve anëtare të Kombeve të Bashkuara me një popullsi prej 900 milionë njerëzish, duke përfshirë 274 milion frëngjisht folës.


Erevan, ARMENI – Samiti i Frankofonisë


Gepostet von Edi Rama am Donnerstag, 11. Oktober 201811 tetor 2018 (gazeta-Shqip.com