Raporti i OKB Shqiperi rritet papunesiaE marte 22 Janar 2013 1251

p styletext-align justify p
Raporti i OKB Shqiperi rritet papunesiaAgjencia per Pune ne Kombet e Bashkuara paralajmeron rritje te papunesise ne shkalle globale si pasoje e krizes se pergjithshme ekonomikeNe raportin e publikuar se fundmi mbi tendencat e punesimit kjo agjenci veren se edhe pse do te kete nje permiresim te vogel papunesia do te jete serish nje problem akut i ekonomise globale Duke u ndalur tek Shqiperia raporti ve ne dukje se ne dy vitet e fundit norma e papunesise ne vendin tone eshte rritur me 1 per qind gjate 2011-es dhe 2 per qind gjate 2012-es Sipas ketij raporti te OKB-se edhe pergjate vitit ne vijim papunesia do te rritet me vlera pak mbi zero Ne kete dokument thuhet se ne fillim te krizes Shqiperia pati nje rritje te forte ekonomike por situata ndryshoi pas 2009-es kur nisi edhe tkurrja Raporti nenvizon se vendi yne shenoi nje rritje modeste prej vetem 05 per qindesh pergjate 2012-es ndersa situata duket me optimiste per vitet ne vijim ndonese serish ne shifra modeste Shifrat e publikuara nga Agjencia per Pune e OKB-se jane alarmante pasi sipas saj numri neto i te papuneve ne bote ka shkuar ne 197 milione gjate vitit te kaluar Nga keta 74 milione te papune jane te rinj nen moshen 24 vjec Organizata ne fjale pret rritje te kesaj shifre gjate dy viteve te ardhshme ne te gjithe boten
p p
p styletext-align justify pp