Tirane 10 Nentor 2010 NOA - Kompania e
telefonise celulare AMC deklaroi sot se qe prej lajmerimit publik te tenderit
per nje licence te vetme 3G ka shprehur rezervat e saj persa i perket ketij
procesi ne lidhje me faktin qe krijon kushte monopolistike ne treg si dhe me
cmimin e larte per licencen cmimi dysheme i tenderit ishte 12.5 milione euro.

Per keto arsye AMC vendosi te mos marre pjese
ne nje proces qe e konsideron te demshem per tregun shqiptar te telefonise
celulare i cili nderkaq perballet me presione te medha nga ana e enteve
rregullatore.

AMC beson se pas zhvillimeve te fundit behet e domosdoshme venia ne praktike
e deklarates se Ministrit te Inovacionit Teknologjise se Informacionit dhe
Komunikimit z. Genc Pollo per mbrojtjen e tregut nga situatat monopolistike
pasi vete AKEP eshte shprehur se mbeshtet perdorimin e 3G vetem nga nje
operator dhe nuk lejon roaming-un kombetar.

AMC gjithashtu mbeshtet dhenien e menjehershme te me shume licencave 3G me
qellim qe te rikthehet konkurrenca ne treg dhe te shmanget krijimi i nje
monopoli ne segmentin e tregut te sherbimeve 3G segment i cili eshte thelbesor
per zhvillimin e vendit.e.r/NOA