Koreja e Veriut reagoi menjehere pas rezolutes se Keshillit te Sigurimit , duke vendosur te rindeze impiantin per prodhimin e plutoniumit. Ne do te studiojme mundesite per ndertimin e reaktorit tone me uje te lehte, do te vendosim serish ne pune impiantet berthamore dhe do te fillojme perpunimin e shufrave berthamore , njoftuan zyrtaret vendas. Sipas eksperteve Koreja e Veriut, qe tashme zoteron sasi te mjaftueshme plutoniumi per prodhimin e te pakten gjashte bombave berthamore, mund te siguroje materiale te tjera per te prodhuar te pakten edhe nje bombe