Plani
Edhe Presidenti merr m pak fonde

Jo t gjitha institucionet kan shans t marrin m shum fonde se viti i kaluar. Nga krahasimet e bra me buxhetin aktual, rezulton se tre institucionet m t rndsishme t cilave u jan tkurrur fondet jan Presidenca, Ministria e Transportit dhe Punve Publike, si dhe Ministria e Ekonomis dhe Energjetiks. Pothuajse t gjitha t tjerat kan rritje, ku nivel t lart shpenzimesh ka Ministria e Arsimit dhe Ministra e Puns. Ministri Dritan Prifti duhet t punoj me m pak fonde n dispozicion, gati 400 milion lek, pavarsisht se n objektivat e ministris q drejton sht zhvillimi i politikave pr investimet e huaja, qendrat one-stop-shop, apo hartimi i projekteve energjetike. Ministris s Transporteve dhe Punve Publike, institucion q pr tre vjet me radh merrte “pjesn e luanit”, pr vitin 2011 i jan vn pr t shpenzuar rreth 11 miliard lek m pak. Investimet do t jen sektori m i prekur, pasi parashikohen 9 miliard lek m pak. Nuk ka sesi t mungoj institucioni i Presidencs n listn e atyre q do t marrin m pak buxhet se kt vit. N konflikt prej tre muajsh me qeverin, Kshilli i Ministrave me shumic votash vendosi pr reduktim t fondeve me rreth 3 milion lek (pjesa e dietave dhe udhtimet).
#