Transmetuar me 18072016 - 2205
Ministri i Jashtem Ditmir Bushati tha ne Tonight Ilva Tare se mosmiratimi i reformes ne drejtesi mund te sjelle destabilizmin e vendit sepse eshte nje ceshtje e sigurise kombetarebr
br
Bushati Une nuk mendoj qe vendin e destabilizon reforma ne drejtesi dhe mendoj qe eshte e gabuar qe te flasim per nje Maqedonizim te Shqiperise sepse Shqiperia nuk ka as kompozimin etnik as historine e ndertimit shtet sic e ka Maqedonia Kompozimi etnik menyra e ndertimit te Shqiperise shtet nga menyra e ndertimit te Maqedonise shtet jane sac mund te kene ngjashmeri banania me portokallen Destabilizimi i vendit vjen nga mungesa e reformes ne drejtesi Kam pasur nje diskutim shume te gjate jo vetem me zonje Nuland por me te gjithe interlokutoret edhe europiane per kete ceshtje Jetojme ne nje periudhe te ekstremizmit te dhunshem terrorizmit te valeve te emigratoreve Shqiperia do te jete vendi ku NATO do te ngrere qendren per ekstremizmin e dhunshem dhe keto jane te gjitha ceshtje ku Shqiperia ka qene ne front te pare jo thjesht vullnetit te Shqiperise dhe qeverise shqiptare por fale besimit qe ka investuar SHBA qe do te thote se reforma ne drejtesi eshte nje ceshtje e sigurise kombetare Prandaj ministri i Jashtem Gjerman thoshte qe Shqiperia eshte model dhe mund te behet model edhe p er vendet e tjera Mungesa e reformes ne drejtesi mund ta ktheje Shqiperine me probleme ne fushen e sigurise Ju mendoni se SHBA po na japin nje recete per destabilitetJane te interesuar per destabilitetin e Shqiperise duke njohur rolin kyc qe ka Shqiperia ne rajon duke ditur cfare ka bere Shqiperia sidomos fale ketyre viteve ku rajoni ka turbulencebr
br
Persa i perket rolit te nderkombetareve dhe sovranitet ministri tha se vendimarrja i takon shqiptareve Nderkombetaret jane vetem pjesemarres ne proces Nderkohe Shqiperia ka leshuar sovranitete te tjera sa i takon bashkepunimit me NATO-nbr
br
Bushati Une e shoh perfshirjen e elementit nderkombetar si nje garanci per kredibilitetin e ketij procesi sepse drejtesine serish nuk do ta japi as eksperti nderkombetar as ministri i nje vendi te rendesishem apo mik me Shqiperine Drejtesine do ta japi gjyqtari shqiptar por menyra sesi do te behet radiografia metodologjia instrumentet burimet e informacionit ne dispozicion do te jene ne bvashkepunim me ekspertizen nderkombetare Pse keto operacione te rendesishme qe mund te cenojne sigurine kombetare ky vend edhe para se te futej ne NATO pro edhe sot qe ka disa vite qe eshte anetari i NATO-s bashkepunon ne menyre te ngushte me sherbime nga me te ndryshme pse Si ka mundesi qe askush nuk flet per cenimin e sovranitetit si ka mundesi qe askush nuk flet per te ashtuquajturen protektorat per keto gjerabr
br
Deklarata e kreut te Kuvendit per ministrin Bushati ishte vetem nje deklarate qe tentonte te afronte palet drejt bashkepunimit per reformen dhe persa i perket paralajmerimit te tij per qeveri teknike kreu i diplomacise shqiptare i quajti disa deklarate qe me shume mund te thuhen neper konferenca shtypibr
br
Bushati Ne konferencen e shtypit te Kryetarit te Kuvendit u thane dhe u preken shume tema dhe shume ceshtje jo vetem kjo si ceshtje Besoj se kryetari i kuvendit eshte ne pozicionin e tij per te ofruar sa me shume te jete e mundur palet Nje konference shtypi mund te kete elemente nga me te ndryshmet por kryetari i Kuvendit tha dhe qe sjemi republike ekspertesh por me pas tha mund te kemi qeveri ekspertesh Prandaj mund te them qe secili prej nesh ne nje konference shtypi mund te thote dicka me shume dicka me pak por mendoj qe kryesisht interesi i Kryetarit te Kuvendit ishte krijimi i nje klime me bashkepunuese per te kaluar reformen ne drejtesiOra Newsbr
brlang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix