Partia Demokratike ka nisur negociatat me partite e tjera te mazhorances, ne lidhje me draftin e saj per reformen ne drejtesi. Keshtu, burime bejne te ditur, se pikat e propozimeve te ardhura nga PD per reformen ne drejtesi do iu kalohen ne menyre te menjehershme te gjithe kryetareve te grupeve parlamentare te mazhorances. Ne kete menyre partite ne koalicion me PD-ne do te kene mundesine te shtojne ose te bejne verejtje ne lidhje me pikat qe nuk jane dakord. Pas ketij konsultimi, pritet qe drafti i mazhorances te jete gati per t'ju dorezuar partive te opozites, si nje qendrim i bashkuar i forcave te djathta per reformen ne drejtesi. Keshtu, PD nuk do te mbledh tryezen e koalicionit te djathte ne lidhje me reformen ne drejtesi, por pretendon t'i konsultoje propozimet e saj me aleatet pa buje. Kryeministri Berisha, dy dite me pare, theksoi se mazhoranca do te kishte nje draft te sajin ne lidhje me reformen ne drejtesi. Por, Berisha siguroi se ky draft ishte pothuajse i njejte me ate te opozites, ne lidhje me ceshtje te rendesishme te drejtesise si reformimi i prokurorise dhe i gjykatave. Por, nga ana tjeter, opozita eshte shprehur kunder hartimit te nje drafti nga mazhoranca per reformen ne drejtesi.
F.M