Autobuzat-njerez-dyndjeEksperti i Shëndetit Publik, Erion Dasho i ka bërë thirrje personave mbi moshën 65-vjeç që të shmangin përdorimin e transportit urban.


Dasho ka komentuar fotot që qarkullojnë në rrjetet sociale, ku qytetarët e shumtë janë dyndur në autobuzat e linjave kryeqytetase për të shkuar në punë apo shtëpi.


Por sipas tij, fotot e qytetarëve që rrinë afër njëri-tjetrit, pa maska përbëjnë shqetësim për përhapjen e të infektuarve nga COVID-19. “Mbajtja e maskës nga ju vetë nuk mjafton dhe nuk ofron mbrojtje të mjaftueshme në se të gjithë pasagjerët në mjet nuk respektojnë distancimin fizik dhe mbajtjen e maskave”- thekson ai.


REKOMANDIM URGJENT!!!


Me hapjen e transportit publik dhe fotot që qarkullojnë në rrjet ku udhëtarët qëndrojnë ngjitur dhe pa maska, i rekomandoj personave me moshë mbi 65 vjeç dhe/ose atyre të prekur nga sëmundje kronike të EVITOJNË ME ÇDO KUSHT TRANSPORTIN PUBLIK DERI SA TË KRIJOHET BINDJA SE KY SISTEM DO TË ZHVILLOHET I SIGURT!


Mbajtja e maskës nga ju vetë nuk mjafton dhe nuk ofron mbrojtje të mjaftueshme në se të gjithë pasagjerët në mjet nuk respektojnë distancimin fizik dhe mbajtjen e maskave.


MBRONI VETEN!!!, thekson Erion Dasho


ErionDasho


Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (13) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (14) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (15) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (16) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (17) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (18) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (19) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (20) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (21) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (22) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (1) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (2) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (3) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (4) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (5) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (6) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (7) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (8) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (9) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (10) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (11) Urbanet-qytetar-maska-rihapja sherbimi (12)