E kishim lajemruar ne Ora News qe analisti i njohur Mustafa Nano i kishte braktisur te gjitha gazetat dhe i ishte perkushtuar pergjithnje internetit. Ka hapur nje eebsite me emrin Respublika.com dhe aty me ne fund ka lirine e duhur dhe shume te kekruar te beje cte doje dhe kur te doje te akuzoje e kritikoje qeverine pa i thene kush kujdes. Te akuzoje me iks minister e iks politikan. Per te gjitha keto eshte ai vete zoti.



Per kete risi ne hollin e universitetit Evropian te Tiranes te enjten mbrema dhjetra kolege dhe miq te tij po i jepnin urimet per mbaresine e kesaj nisme. Mbeshtetesit per hapjen e ketij webside eshte universiteti Evropian dhe administratori Henri Cili dhe e gjithe kjo ne pranine e kamerave dhe fotrografeve.



Por cfare u tha Mustafa Nano miqve qe kishin ardhur aty. Me te vertete ishte nje atmosfere qe cilesia ishte perzgjedhja e asaj qe kishte zgjedhur ai vete.



Drejtori i pergjithshem i radiotelevizionit Ora News Alfred Peza e cilesoi hapjen e kesaj gazete si pioniere. Por shtoi ai me tej eshte gjithashtu edhe nje mundesi per te ruajtur pavaresine e mendimit.



E ndersa analisti Andi Bushati per Ora News tha se ky eshte nje lloj tjeter komunikimi qe i perket te ardhmes.



E ndersa drejtori i informacionit ne radio televizionin Ora News Roland Qafoku e cilesoi hapjen e Respublikas si nje revolucion ne mediat shqiptare.



Kete gazete online e financon universtiteti Europian i Tiranes. Gazeten e pare online Respublican mund ta gjeni ne adresen e internetit eee.respublica.al.