Restaurimi i galeris ku mendohet t vendoset muzeu “Kronik n gur” po shkon drejt prfundimit. sht
tashm nj pun masive pr restaurimin e mureve, veshjen e dyshemes e hidro dhe termoizolimin e saj, si dhe nj pjes e puns pr sistemin elektrik. Po shkon kshtu drejt prfundimit faza I e projektit t muzeut. N mes t majit n kt galeri u hap nj ekspozit shtitse “Makinat e Leonardo da Vinit” q u vizitua nga mijra vet. Kjo prov e par e suksesshme e galeris s restauruar ndihmoi arkitektt t kuptojn m mir se si mund t qndroj n kt hapsir muzeu i ardhshm.


Tani prparsi po i jepet procesit t konsultimit pr prmbajtjen dhe dizenjimin e muzeut. Puna n kt drejtim ka filluar dhe sht hedhur n letr drafti i par i prmbajtjes s muzeut q do t shrbej si baz pr diskutimin me grupet e interesit dhe specialistt vendas e t huaj.


E ksaj natyre ishte konferenca q GCDO organizoi n Gjirokastr n bashkpunim me bashkin e qytetit m 15 qershor. N konferenc u b nj pasqyr e gjendjes s sotme t muzeve n Gjirokastr. Pjesmarrsit diskutuan pr projektin e muzeut t ri “Kronik n gur” kushtuar tradits kulturore t Gjirokastrs dhe vendbanimeve t tjera t lugins s lumit Drino, si dhe rolin e tij n strategjin e prgjithshme t zhvillimeve t ardhshme t muzeve n qytetin e gurt. N prgjithsi u mbshtet ideja e ndrtimit t nj muzeu t till, q duke prfshir edhe periudhn komuniste, do t promovonte Gjirokastrn si destinacion turistik.