Ngjyrat, muzetë dhe lokalet plot gjallëri e kanë kthyer Tiranën në një nga atraksionet kryesore për turistët europianë, e jo vetëm.


Pas prestigjiozeve The Economist dhe The Guardian, apo revistave të tjera me emër si Vanity Fair, Vogue, LEspresso etj, revista e njohur në fushën e turizmit Islands, i ka kushtuar një artikull kryeqytetit shqiptar, duke e renditur atë krah kryeqendrave botërore më trendi të turizmit, si Tajlanda, Kuba apo ishulli i Balit.


Teksa e cilëson si një nga kryeqytetet më të gjalla të Ballkanit, Islands thekson se Tirana është një qytet vibrues, i ri dhe me plot me gjëra për të bërë dhe për të parë, aty ku të mërzitesh është e pamundur.Tirana, qyteti që nuk fle kurrë


Ngjyra, muze dhe lokale që të heqin trurin Kështu i mirëpret vizitorët e saj Tirana. Shqipëria cilësohet si Zbulimi i Vitit dhe qëndron krah Kubës apo ishullit të Balit.


Një qytet vibrues, i ri dhe plot me gjëra për të bërë dhe për të parë, ku vështirë se mërzitesh ndonjëherë. Tirana është një nga kryeqytetet më të gjalla të Ballkanit.


Turi nuk mund të nisë nga ndonjë vend tjetër veç Sheshit Skënderbej, i rikonstruktuar së fundmi dhe kushtuar Heroit Kombëtar, i cili në vitet 1400 mbrojti Shqipërinë dhe Perëndimin nga sulmet e perandorisë Osmane.


Si për ironi të fatit, dy hapa larg statujës së Skënderbeut është xhamia e Ethem Beut, më antikja në Tiranë, dhe një prej ndërtesave fetare më të rëndësishme.


Në shesh ndodhet edhe Opera, Biblioteka Kombëtare dhe Muzeu Historik, brenda të cilit ilustrohet historia e Shqipërisë, që nga Paleoliti e deri në Komunizëm.


Tirana është e pasur me Muze dhe Galeri Arti, të cilat ia vlen ti përfshish në itinerarin e udhëtimit.


Nuk mund të humbisni as vizitën në BunkArt, e vendosur brenda një bunkeri anti-atomik, që ripërshkruan historinë moderne të qytetit, nga pushtimi italian e deri në rënien e komunizmit.


Pasi të hyni mirë në qytet, nuk mund të mos e bëni një shëtitje nga Blloku, lagja ku gjatë regjimit komunist mund të futeshin vetëm ata që kishin lidhje me nomenklaturën.


Sot Blloku, është vendi më cool në Tiranë, me bare dhe restorante.


11 korrik 2018 (gazeta-Shqip.com)