Shqipëria votoi në 25 qershor për zgjedhjet e përgjithshme Parlamentare. Pas dorëzimit të materialeve filloi procesi i numërimit të votave.


 Pothuajse në të gjithë qarqet janë hapur disa prej kutive të votimit, ku deri tani në avantazh është Partia Socialiste. Ndërsa PD dhe LSI në disa qarqe janë edhe konkurrente për vendin e dytë dhe të tretë.


Ajo që bie në sy nga numërimet e parë është qarku i Shkodrës, një bastion i PD ku shumica e votuesve kanë dhënë votën për Partinë Socialiste.


TË DHËNAT  SIPAS QARQEVE


Berat: 

PS 9102 vota ose 47.71%

LSI 4954 vota ose 27.06%  

PD 3812 vota ose 20.82%


Dibër: 

PS 8665 vota ose 41.67%

PD 5881 vota ose 28.28%

LSI 3236 vota ose 15.56%

PDIU 2514 vota ose 12.09%


Durrës: 

PS 3558 vota ose 58.39%

PD 1693 vota ose 27.78%

LSI 608 vota ose 9.98%


Elbasan: 

PS 12200 vota ose 50.37%

PD 4176 vota ose 17.24%

LSI 4463 vota ose 18.43%

PDIU 2929 vota ose 12.09%


Fier

PS 21945 vota ose 57.31%

PD 9793 vota ose 25.57%

LSI 4527 vota ose 11.82%,

PDIU 1238 vota ose 3.23%

LIBRA 353 vota ose 0.92%


Gjirokastër: 

PS 10765 vota ose 54%

PD 4484 vota ose 22.49%

LSI 4283 vota ose 21.48%


Korçë: 

PS 16786 vota ose 45.62%

LSI 6859 vota 19.33 %

PD 11012 vota ose 31.04%

LIBRA 452 vota ose 1.27%


Kukës:

PD 6559 vota ose 53.27%

PS 4800 vota ose 38.99%

LSI 756 vota ose 6.14%

LIBRA 55 vota ose 0.45%


Lezhë: 

PS 7237 vota ose 46.02%

PD 5529 vota ose 35.16%

PDIU 546 vota ose 3.47%

LSI 2164 vota ose 13.76%


Shkodër: 

PS 6669 vota ose 50.06%

PD 3720 vota ose 27.92%

LSI 1315 vota ose 9.87%


Tiranë: 

PS 27714 vota ose 49.61%

PD 17105 vota ose 30.62%,

LSI 5349 vota ose 13.77%

PDIU 2339 vota ose 4.19%

SFIDA 564 vota ose 1.01 %

LIBRA 1501 vota ose 2.7%


Vlorë: 

PS 19188 vota ose 61.52%

PD 6091 vota ose 19.53 %

LSI 3721 vota ose 11.93%


 


Ora 03:27-Në Urën Vajgurore vijon procesi i numërimit, në 4 kuti rezultati është ky:


LSI 186 vota

PS 587 vota

PD 306 vota


03:25 -Të dhënat në rang kombëtar, PS mbi 50% të votave


Nga të dhënat e KQZ në rang vendi, Partia Socialiste ka marrë 45.621 vota ose 50.24%, e ndjekur nga Partia Demokratike me 24 mijë e 281 vota, ose 26.74%. Partia e tretë renditet Lëvizja Socialiste për Integrim me 15 mijë e 353 vota ose 16.91%.


PDIU renditet partia e katërt me  3 577 vota ose 3.94%, e ndjekur nga Libra me 1.10%. Të dhënat janë publikuar nga KQZ në orën 03:15.


Ora 3:21 Rezultatet në rang kombëtar, PS me 28 mandate. PD 17, LSI 9, PDIU 1


Sipas projeksioneve të deri tanishme, PS kryeson me 28 mandate deputetesh, e ndjekur nga PD me 17 deputete, LSI 9 dhe PDIU 1 deputet.


02:55- Rezultatet në rang kombëtar, kryesor PS me mbi 50%. PD ndiqet nga LSI


Sipas të dhënave të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, në ranga kombëtar, Partia Socialiste ka marrë deri më tani 50.01% të votave, e ndjekur nga Partia Demokratike me 26.99% të votave. Lëvizja Socialiste për Integrim renditet e treta në rang kombëtar me 16.67 për qind të votave. Rezultatet janë të orës 02:55.


Të dhënat minutë pas minuti nga raportimi i gazetarëve të Ora News në gjithë Shqipërinë


Ora 02:47 Procesi i numërimit në Elbasan u shty për në orën 7:00


Ora 02:40 Kzaz 13 Lezhe QV 0690- Blinisht

PD 152  vota

PS 174 vota

LSI 10 vota


Ora 02: 35 Përfundon numërimi i kutisë së parë në Poliçan

PS 107 vota

LSI 19 vota

PD 7 vota 


Ora 02:28 Në Dibër kur janë numëruar 3 kuti


PD 173 vota

PS 153 vota

LSI 29 vota 

PDIU 213 vota 


Ora 02:05 Shkolla e Kuqe, Tiranë KZAZ 38


Ka përfunduar kutia e parë:


PS 158 vota|

LSI 24 vota,

PD 97 vota

LIBRA 15 vota


Ora 02:00 Ne Kavaje procesi i numërimit pritet të fillojë në orën 3


01:47 –Rezultatet e numërimit të votave në Kolonjë, ku janë numëruar 7 qendrat e para:

PS 1002

PD 142

LSI 658                       


Devoll.5 qendrat e para:

PS 648

PD 787

LSI 111

PDIU 26

Libra 10


01:45 – Procesi i numërimit të votave ka nisur edhe në KZAZ-të 83 dhe 84 në Qarkun e Vlorës.
01:38 Në KZAZ-në numër 65 në Poliçan kanë votuar  6.942 votues nga 13 mijë e 600 votues. Janë hapur tre kutitë e para.


01:35- Dibër, hapen 8 kutitë e para


Procesi i numërimit të votave ka nisur edhe në Qarkun e Dibrës. Gazetarja e Ora News raporton se Peshkopi janë për tu numëruar 118 kuti, 8 prej të cilave janë hapur tanimë për tu numëruar. Pjesëmarrja në votime është 56.7 për qind. Numërimi ka nisur edhe në Klos dhe në Burrel.01:35 – Në Himarë kryeson PS


Nga 39 kuti votimi në Himarë, gazetarja e Ora News reformon se janë numëruar 4 prej tyre, ku në avantazh është Partia Socialiste. Nga numërimi i derimëtanishëm, PS ka marrë 393 vota, PD 68 vota dhe LSI, 98 vota. 8 vota kanë rezultuar të pavlefshme.


01:20- Procesi i numërimit të votave nuk ka nisur ende në Kavajë, përkatësisht KZAZ-ja 42.


01.18 –Procesi i numërimit në Vlorë nuk ka nisur ende për shkak se numëruesit po trajnohen.


01.10 – Procesi i numërimit të votave ka nisur edhe në Ura Vajgurore.


Procesi i numërimit ka nisur edhe në bashkinë Dibër.01:02 -Në Tepelenë ka përfunduar procesi i numërimit në dy kuti.


Nga numërimi rezultati del si më poshtë:


-PS 57 vota, PD 28 vota dhe LSI 5 vota në Lopas                         


-PS 90 vota, PD 8 vota dhe LSI vota 8 në fshatin Sinanaj.


Ka nisur procesi i numërimit edhe në KZAZ-në 72 në qytetin e Korçës.


00:41- Në Përrenjas dhe Belsh pritet të nisë për pak minuta procesi i votimit, ndërsa në Librazhd, Cërrik dhje Gramsh ka nisur tashmë. Elbasani dhe Peqini do të nisin numërimit sot në orë 7 dhe 8 të mëngjesit. 


Në qarkun&bsp; e Korçës përfundoi dorëzimi i të gjitha materialeve zgjedhore pa probleme.


00:30 -3 kutite e para ne Pustec. Deri tani PS 446, LSI 435, PD 257.


00:20- Pas qytetit të Durrësit, edhe KZAZ-ja 48 që i përket qytetit të Elbasanit ka vendosur që procesi i numërimit të votave të nisë nesër në mëngjes.


00:10- KZAZ-ja 58 në Fier, ka marrë në dorëzim 105 kuti votimi të qytetit të Fierit dhe Mbrostarit. Pas një pushimi të shkurtër, pritet të nisë procesi i numërimit.
 00: 07 Gazetarët e Ora News të shpërdarë në të gjithë Shqipërinë raportojnë këto të dhëna:


Në Tepelenë ka përfunduar numërimi i kutisë së parë: PS 77 vota, PD 12, LSI 12


Kryetari i KZAZ- së me numër 64 në Berat Gent Zëre konfirmoi se proçesi i numërimit do të nis rreth orës 1:00 me tetë grupe numërimi.

23:50 -Rreth orës 23:50 minuta, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve bëri të ditur pjesëmarrjen në rang vendi për 45.55 për qind të kutive të votimit ose 2496 qendra. Sipas KQZ-së, pjesëmarrja për këto qendra është 45.17%.23:40 -Pustec, kryesor LSI-ja


Ka nisur procesi i numërimit të votave në bashkinë minoritare të Pustecit, ku sipas të dhënave paraprake kryesore Lëvizja Socialiste për Integrim. Pusteci është KZAZ-ja 3751.


23:38 –Në qytetin e Durrësit, komisionerët e Partisë Demokratike dhe Partisë Socialiste kanë bërë marrëveshje që procesi i numërimit të votave të nisë nesër në mëngjes. Procesi do të nisë në orën 7 të mëngjesit ku do të numërohen 460.


23:34 –Procesi i numërimit të votave ka nisur edhe në Tepelenë.


23:30 –Procesi i numërimit të votave nuk ka nisur ende në Gramsh, Cërrik, Përrenjas në Qarkun e Elbasanit.


23:25  –Në KZAZ 35 në Tiranë me 95 qendra votimi që i përket zonës së Vasil Shantos ka përfunduar dorëzimi i kutive.


23:20  -Nis numërimi i votave në Has. 


23:17  Gazetarët e Ora News të shpërdarë në të gjithë Shqipërinë raportojnë këto të dhëna:


Më Himarë ende nuk ka nisur numërimi.


Në Elbasan KZAZ 47 ende nuk ka grumbullur kutitë


Në Elbasan KZAZ 48, 49, 50 ka grumbulluar kutitë, priten numëruesit për të filluar procesin e numërimit


23:00 Gazetarët e Ora News të shpërdarë në të gjithë Shqipërinë raportojnë këto të dhëna:


Në qarkun e Kukës përfundoi pa probleme dorëzimi i materiale zgjedhore.


Në Shkodër përfundon dorëzimi i materialeve të 45 qendrave në  KZAZ 5


Në Shkodër përfundon dorëzimi i materialeve të 47 qendrave në  KZAZ 3


Në Pustec janë hapur tre kutitë e para


Në KZAZ Kavaja, numërimi pritet të fillojë pas orë 24:00


Në Gramsh, Librazhd dhe Përrenjas nuk ka nisur ende procesi i numërimit


Në gjithë qarkun e Gjirokastrës nuk ka nisur ende procesi i numërimit.


Në Pukë nuk ka nisur ende procesi i numërimit.


Në Fier mendohet që të nisë procesi i numërimit në orën 00:00.


Në Lezhë nuk ka nisur ende procesi i numërimit.


Në Elbasan nuk ka nisur ende procesi i numërimit.


Në qarkun Durrës ka përfunduar dorëzimi i materialeve.


/Oranews.tv/


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter