Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i ka publikuar t martn rezultatet prfundimtare pr Asamblet Komunale, dy jav pas mbajtjes s zgjedhjeve.Ky rezultat nuk ndryshon nga publikimi i rezultateve preliminare, ku PDKja prin n 16 komuna te Kosovs, LDKja n 9, AAKja n 5, LDDja dhe VAKAT me nga nj komune, kurse AKRja n asnj komun.Kryesuesja e KQZs, Nesrin Lushta ka thn se certifikimi i rezultateve do t bhet pas prfundimit t proceduarave t ankesave n KZAP dhe Gjykatn Supreme.Ajo ka riprsritur se balotazhi do t mbahet m 13 dhjetor, ashtu si sht parapar me ligj.Balotazhi do t mbahet me 13 dhjetor dhe nuk do t ket asnj vones n kt drejtim, ka premtuar Lushta.Sipas KQZs, certifikimi i rezultateve do t bhet s pari pr Kryetar t Komunave dhe pastaj pr Asamble Komunale.