Edhe pse jemi në prag të stinës së pranverës, moti vazhdon të na suprizojë.


Gjatë dy ditëve të fundit, ulja e temperaturave ka rikthyer dëborën në verilindje dhe në juglindje të vendit tonë.


Mësohet se në Bulqizë, trashësia e dëborës  momentalisht shkon nga 5 cm deri në 15 cm në zonat malore.


Po ashtu edhe Korça e Pogradeci janë zgjuar me dëborë, mbi 5 centimetra.


Deri më tani, nuk raportohen probleme serioze në rrugët nacionale dhe rurale.


Problemet me motin mund të sjellin probleme për fermerët në bujqësi pasi dëmton të mbjellat e tyre.